EUROBAROMETRU:  Provocările legate de migraţie trebuie abordate la nivelul întregii Uniuni Europene

Andrei Stan
Internaţional / 16 octombrie 2015

Imigraţia şi terorismul sunt preocupările cu cel mai rapid ritm de creştere în rândurile cetăţenilor din Uniunea Europeană, conform ultimului Eurobarometru comandat de Parlamentul European, şi realizat de către TNS.

La sondaj au răspuns 28150 de persoane din toate Statele Membre în perioada 19-29 Septembrie 2015.

Doi din trei europeni consideră că deciziile legate de migraţie trebuie să fie adoptate la nivelul Uniunii Europene, mai degrabă decât la nivelul guvernelor naţionale. Procentul de 66% reprezintă o medie, existând diferenţe semnificative de la o ţară la alta. Astfel, în ţări precum Cipru, Germania, Spania, Luxemburg sau Olanda, între 79% şi 81% dintre cetăţeni favorizează adoptarea deciziilor la nivel comunitar, în timp ce în timp ce în Estonia, Polonia şi Slovacia, procentul este de 40%. Dintre români, 60% consideră că deciziile trebuie luate mai degrabă la nivelul UE.

78% dintre cetăţenii UE consideră că e nevoie de o mai bună distribuţie a solicitanţilor de azil. Ţările cu procentele cele mai mari (peste 90%) în favoarea acestei afirmaţii sunt Germania, Suedia, Malta, Grecia, Olanda şi Belgia, în timp ce în România 59% din persoane sunt de acord. În ţări precum Cehia, Slovacia şi Estonia, ponderea celor care susţin o mai bună distribuţie este sub 50%.

Cei 78% dintre cetăţenii care sunt de acord cu o mai bună distribuţie a solicitanţor de azil au fost chestionaţi ulterior în legătură cu metoda concretă de distribuţie, mai exact cotele obligatorii decise la nivelul UE. Măsura este susţinută de 75% dintre europenii, respectiv 44% dintre românii care anterior se pronunţaseră în favoarea unei mai bune distribuţii a solicitanţilor de azil.

Referitor la criza economică, 32% dintre europeni cred că aceasta va mai dura mulţi ani, acelaşi procent fiind înregistrat şi în ţara noastră. Printre cei mai optimişti se numără locuitorii din Malta, Danemarca şi Irlanda, în timp ce peste 50% din greci şi francezi se declară pesimişti cu privire la sfârşitul crizei economice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb