Euroins vrea să treacă pe profit în 2011

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 mai 2011

Euroins România şi-a propus să subscrie prime de asigurare în sumă de 369,5 milioane de lei, cu peste 20% mai mult faţă de 2010, şi să obţină un rezultat pozitiv, după ce anul trecut pierderile s-au înjumătăţit, la 4,2 milioane de lei, potrivit datelor remise de companiei, citate de Mediafax.

În 2010, subscrierile companiei au atins 301,02 milioane de lei, conform datelor transmise către Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Cea mai mare parte a veniturilor din prime a revenit poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) - 264,26 milioane de lei, cota acestora în total subscrieri majorându-se de la 82,9% la 87,8%, evoluţie care a plasat Euroins pe locul trei în topul asigurătorilor RCA, după Astra şi Carpatica Asig.

Pe CASCO, societatea a subscris prime în sumă de 24,76 milioane de lei, de la 35,12 milioane de lei în 2009, evoluţie care se înscrie în trendul manifestat la nivelul pieţei de profil.

Conducerea Euroins spune că, în acest an, societatea nu va folosi poliţa RCA ca vector principal pentru creşterea volumului subscrierilor pe anul în curs, ci din contră, îşi va concentra atenţia asupra poliţelor de tip property, răspunderi, accidente şi sănătate, urmând să fie lansate noi poliţe din clasele respective.

"În 2011, Euroins va miza pe o reducere a asigurărilor auto sub 80% din valoarea primelor subscrise. În ceea ce priveşte asigurările de tip property, se estimează o pondere de 10% din volumul de prime subscrise", se arată în răspunsurile asi-gurătorului.

În privinţa despăgubirilor, Euroins a achitat indemnizaţii de 182,5 milioane de lei, cu 22% faţă de nivelul consemnat în 2009.

Pentru acest an, bugetul de venituri şi cheltuieli prevede achitarea unor indemnizaţii în sumă de 200 milioane de lei.

Euroins România a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale.

Acţionarii asigurătorului sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 89,09% şi mai multe persoane fizice şi juridice, care împreună controlează titluri reprezentând 10,91% din capitalul social.

Grupul bulgar Eurohold a intrat în structura acţionariatului Euroins în 2007, după ce a plătit 12,5 milioane de euro pentru 75% din acţiunile companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb