"Eurom Bank" va fi listată pe Rasdaq pînă la sfîrşitul lunii martie

Oana Scîntee
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 februarie 2004

Banca a realizat în 2003 un profit brut de 26,7 miliarde lei, în scădere faţă de cel înregistrat cu un an în urmă

Obiectivele pentru 2004: creştere reală de 64% a activelor băncii şi o majorare a cotei de piaţă la 0,5%-0,6%

"Eurom Bank" va fi listată pe piaţa Rasdaq, pînă la sfîrşitul lunii martie, a declarat pentru ziarul BURSA Dorel Coteţ, directorul general al băncii. "Eurom Bank" se alătură, astfel, "Băncii Carpatica" (care este lis-tată pe Rasdaq încă din anul 2000) şi va contribui la creşterea lichidităţii pieţei, avînd în vedere că investitorii consideră mai sigură plasarea economiilor în titluri ale băncilor. "Vom fi astfel < în ochii > tuturor celor care tranzacţionează pe aceas-tă piaţă şi, în acelaşi timp, cotarea băncii va constitui o oportunitate pentru acţionarii fostei < Dacia Felix > să îşi recupereze investiţiile realizate în perioada "92-'94.

"Eurom Bank" a încheiat anul 2003 cu un profit brut de aproximativ 26,7 miliarde lei, în scădere faţă de nivelul înregistrat la sfîrşitul anului 2002, de 71 miliarde lei, conform declaraţiilor domnului Dorel Coteţ. Pentru acest an, conducerea băncii şi-a propus o creştere de peste trei ori a profitului brut, valoarea estimată a aces-tuia urmînd să ajungă, la finele anului, la 2,5 milioane dolari. "< Eurombank > şi-a dublat activitatea în 2003, însă vorbim mai mult de o creştere cantitativă, întrucît funcţionăm pe piaţă de numai doi ani", afirmă directorul general al băncii. Activele totale au crescut cu 103%, pînă la 81 milioane dolari, în timp ce activul financiar s-a majorat cu 140%. În 2003, investiţiile băncii au fost orientate spre schimbarea soft-ului informatic şi deschiderea şi modernizarea sucursalelor. Soldul creditelor acordate de "Eurom Bank" în cursul anului trecut s-a majorat de la 386 miliarde lei, în decembrie 2002, la 1.327 miliarde lei la finele anului trecut, înregistrînd o creştere cu 243,7%. Şi soldul resurselor atrase de bancă a crescut de la 740 miliarde lei - în 2002, la 1.997 miliarde lei - la finele lunii decembrie 2003.

Dorel Coteţ afirmă că: "în acest an, conducerea < Eurom Bank > vizează o creştere în termeni reali cu 64% a activelor băncii şi o majorare a cotei de piaţă la 0,5%-0,6%, de la 0,37%, în 2003. Ne-am propus o dezvoltare puternică a sectorului de retail prin introducerea în portofoliul de produse a cardurilor şi prin lansarea creditelor ipotecare". Banca intenţionează să apeleze la surse de finanţare externe pentru a putea acorda clienţilor credite ipotecare. Acestea vor fi lansate pe piaţă în cea de-a doua jumătate a anului 2004, conform reprezentanţilor "Eurom Bank".

Acţionarul majoritar al băncii este "Kolal" BV Amsterdam (ce deţine 93,61% din capitalul social), o companie administrată de oameni de afaceri israelieni. Printre acţionarii "Eurom Bank" se numără şi Blocul Naţional Sindical, care deţine 4% din acţiuni. "Kolal Amsterdam" a preluat în 2001 fosta bancă "Dacia Felix", contra sumei de 22,5 milioane de dolari. Ulterior, compania olandeză a mutat sediul băncii din Cluj la Bucureşti şi i-a schimbat numele în "Eurom Bank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb