EUROPARLAMENTARUL VICTOR NEGRESCU:  "În pofida opoziţiei Austriei, România are încă patru soluţii pentru a intra în Schengen"

G.D.
Politică / 7 decembrie 2022

"În pofida opoziţiei Austriei, România are încă patru soluţii pentru a intra în Schengen"

În pofida opoziţiei Austriei, România are încă patru posibile soluţii pentru a intra în spaţiul Schengen, afirmă europarlamentarul Victor Negrescu, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, "varianta 1 este ca ţara noastră să solicite menţinerea subiectului pe ordinea de zi şi să insiste ca discuţia să aibă loc în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie unde putem încerca, cum au făcut-o şi alte state în trecut, să presăm Austria să ne susţină".

"Varianta 2 presupune ca România, cu suportul preşedintelui Consiliului European şi al preşedinţiei cehe la Consiliul UE, să pună tema pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European din 15 - 16 decembrie şi să insiste pentru un vot pozitiv. Preşedinţia cehă şi Bulgaria depun deja eforturi în acest sens", a scris Negrescu, astăzi, pe Facebook.

El spune că "varianta 3 ar fi ca România să preseze pentru stabilirea unei date certe când acest subiect ar putea figura pe ordinea de zi a JAI sau pentru o intrare în spaţiul Schengen diferită de a Croaţiei, după eventuala parcurgere a unor etape suplimentare de evaluare, generate de posibila decuplare de Bulgaria".

De asemenea, conform eurodeputatului, "varianta 4 este ca ţara noastră să apeleze la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dar acest lucru ar putea fi făcut doar după un vot în cadrul JAI. Este o variantă care ar dura mai mult timp până la finalizare".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Și lichidați corupția din poliție,parchete și justiție,apoi puteți da vina pe austrieci. Nu o sa accepte austriecii un stat in Schengen,stat in care granițele sunt ciur și se trece prin mită data grănicerilor care o împart cu polițiștii,care la rândul lor sunt protejați de procurorii și ju judecătorii corupți.Asta-i Romania, și nu va mai ascundeți după tufiș că nu va mai crede nici un austriac.

    1. Daca suntem acceptați in Schengen, se îndeplinește prezumția că s-au găsit hotul (Romania), cu prostul (Europa) și ambii cred că au făcut o afacere buna !.

      Austriecii accepta orice, daca le iese profit. Romania nu le pute cand taie padurile, le rad din temelii (cu complicitatea autoritatilor romane in domeniu). Coruptul stat roman nu mai putea "principiilor "Austriei cand a luat petrolul si asigurarile si bancile care practica comisioane mai mari decat oriunde in lume si fac profituri uriase. Nu ii critic, dar sa ne hotaram. Zic. Eu nu as negocia si nu as ceda petrolul din Marea Neagra. Sa fim o data demni si sa ne vedem interesul. Daca Europa isi permite sa nu intram in Schenghen, atunci sa nu intram. Decat in genunchi, mai bine demni.

      Cu daca ne-ar accepta in Schengen le-am putea tolera in continuare hoțiile ? După asta se vede ce mentalitate de corupți avem !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb