Evergent Investments şi-a majorat deţinerea la 10% în mWare Solutions

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 martie

Evergent Investments şi-a majorat deţinerea la 10% în mWare Solutions

English Version

La finele lunii septembrie 2023, Evergent avea 5,6% din compania de software, pachet de acţiuni evaluat la aproape 6,12 milioane lei

Evergent Investments şi-a majorat deţinerea la 10% în compania de software mWare Solutions, prin participarea la o nouă rundă de majorare a capitalului social, conform unui raport al fondului de investiţii alternative publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform documentului, mWare Solutions are activitate în domeniul inteligenţei artificiale şi Big Data, compania fiind poziţionată avantajos pentru a beneficia de oportunităţile create de revoluţia tehnologică.

La finele lunii septembrie a anului trecut, Evergent Investments deţinea 5,6% din mWare Solutions, pachet de acţiuni evaluat la aproape 6,12 milioane de lei. Faţă de preţul de atunci al acţiunilor companiei de software, deţinerea Evergent ar avea acum o valoare de 12,1 milioane lei, conform calculelor noastre.

"mWare Solutions se diferenţiază de companiile locale, dar şi internaţionale din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologică, care introduce capabilitatea de analiză a datelor nestructurate din cadrul organizaţiilor, utilizând un model semantic de înţelegere a datelor bazat pe reţele neuronale, cu capabilităţi native de tip deep-learning şi machine learning", se arată în raportul Evergent.

Conform termene.ro, în 2022 cifra de afaceri a mWare Solutions s-a ridicat la 9,4 milioane lei, cu 73% peste cea din anul anterior, dar compania a înregistrat o pierdere de 0,5 milioane lei, faţă de un profit de 1,47 milioane lei în 2021.

În trimestul al treilea al anului trecut, afacerile mWare Solutions au crescut cu 31,6% comparativ cu nivelul din 2022, potrivit raportului Evergent.

"Sectorul IT este unul de importanţă majoră în economia românească, cu o pondere de peste 7,5% în Produsul Intern Brut. Aşteptările acestui sector sunt de creştere cu rate de două cifre în anii următori, susţinute şi de PNRR prin componenta C7 - Transformarea digitală cu o alocare bugetară de 1,88 miliarde de euro", se mai menţionează în document.

Pentru anul trecut, Evergent Investments a raportat un profit net preliminar în creştere cu 73% faţă de cel din anul anterior, în vreme ce valoarea activelor administrate s-a ridicat la 2,95 miliarde lei, cu 25% mai mare decât valoarea de la finele lui 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb