"EximBank" prelungeşte oferta de garanţii pentru băncile care finanţează IMM-urile

Jose Fierro
Bănci-Asigurări / 25 ianuarie 2017

Traian Halalai

Traian Halalai

"Eximbank" anunţă prelungirea ofertei de garanţii pentru instituţiile bancare care finanţează Întreprinderile Mici şi Mijlocii, informează banca prin intermediul unui comunicat de presă.

"EximBank" a acordat până la finele anului trecut fonduri în valoare de 125 de milioane de lei băncilor comerciale, în cadrul plafonului de garantare pus la dispoziţie în numele şi contul statului român pentru garantarea creditelor acordate întreprinderilor mici şi mijlocii.

Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank, a spus: "Plafonul de garantare alocat pentru 2016 a fost de 200 de milioane de lei, însă, având în vedere faptul că mai sunt disponibile 75 de milioane de lei, s-a decis prelungirea valabilităţii ofertei şi în acest an, până la utilizarea totală a fondurilor. Astfel, aşteptăm în continuare solicitări din partea băncilor comerciale pentru accesarea acestui instrument cu beneficii pentru toate părţile implicate într-un acord de finanţare: elimină unul dintre impedimentele în accesarea surselor de finanţare pentru IMM - respectiv valoarea şi nivelul colateralului, şi stimulează cererea de credite".

Potrivit comunicatului emis de "EximBank", în prima parte a anului trecut, instituţia şi-a extins portofoliul de produse cu facilitatea "Plafon de garantare IMM" care permite oricărei bănci comerciale de pe piaţă să încheie un acord de plafon în cadrul căruia îi este pusă la dispoziţie o sumă în limita căreia "EximBank" emite imediat garanţii de stat pentru creditele de investiţii sau pentru activitatea curentă acordate IMM-urilor de banca parteneră.

Procentul de acoperire a creditelor prin garanţiile de stat emise de "EximBank" în cadrul unui plafon variază în funcţie de destinaţia finanţării acordate fiind de maximum 80% în cazul creditelor de investiţii şi de maximum 70% pentru creditele destinate finanţării activităţii curente.

Garanţiile emise în cadrul acestui plafon completează garanţiile colaterale constituite de IMM la creditul acordat de bancă şi sunt considerate eligibile de banca finanţatoare. Această facilitate face parte din portofoliul de produse de garantare pe care statul român, prin intermediul "EximBank", le pune la dispoziţia băncilor comerciale pentru susţinerea accesului la finanţare al companiilor locale.

Băncile comerciale mai pot pot accesa şi contragaranţia în numele şi contul statului prin care EximBank garantează maximum 80% din scrisorile de garanţie bancară ce urmează să fie emise de instituţiile financiare pentru proiecte de investiţii în domenii economice prioritare.

Contragaranţia se acordă pentru scrisorile de garanţie bancară de participare la licitaţie, restituire avans, bună execuţie sau alte tipuri de SGB solicitate prin contractele la intern sau de export şi se emite în moneda scrisorii de garanţie bancară sau a plafonului de garanţii.

O altă categorie de produse gestionate de "EximBank" în contul statului este cea destinată minimizării riscurilor, banca având în portofoliu o gamă variată de produse de asigurare orientate către reducerea substanţială a riscurilor comerciale şi politice ce pot apărea în derularea tranzacţiilor comerciale.

"EximBank" se implică de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate de orice tip de societate comercială, individual sau alături de banca finanţatoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb