Învestirea lui Trump - cea mai scumpă ceremonie prezidenţială din SUA

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 ianuarie

Sursa foto: Captura facebook/ Donald J.Trump

Sursa foto: Captura facebook/ Donald J.Trump

English Version

Înaintea ceremoniei de inaugurare a lui Donald Trump din 20 ianuarie, donatorii s-au grăbit să contribuie la evenimentele organizate pentru preşedintele ales, inclusiv la ceremonia oficială de depunere a jurământului.

Conform unei analize realizate de Felix Richter de la Statista, bazată pe informaţiile publicate de New York Times, comitetul de inaugurare al lui Trump a strâns peste 170 milioane dolari, depăşind cu mult recordul anterior stabilit la prima inaugurare a lui Trump, în urmă cu opt ani, de 107 milioane dolari. Spre comparaţie, cei de la Statista arată că la inaugurarea mandatului lui Joe Biden (la începutul anului 2021) companiile au contribuit cu 62 milioane dolari, în timp ce pentru ceremoniile de învestire pentru cele două mandate ale lui Barack Obama, s-au strâns 53 milioane dolari (în anul 2009) şi 43 milioane dolari (în anul 2013)

În contrast evident cu anul 2017, când Trump a fost întâmpinat cu scepticism, marile corporaţii americane par să adopte o atitudine mai cooperantă în faţa preşedintelui ales înainte de cel de-al doilea mandat.

Giganţii tehnologici precum Amazon, Meta, Google şi Microsoft, alături de numeroase alte companii, precum şi CEO-urile Apple şi OpenAI, au făcut donaţii substanţiale către fondul de inaugurare. Aceste contribuţii par a fi o încercare de a câştiga bunăvoinţa preşedintelui sau, cel puţin, de a evita să intre în dizgraţia unei persoane cunoscute pentru faptul că păstrează ranchiună şi nu ezită să îşi favorizeze aliaţii. Pe lângă companiile tech, potrivit sursei citate au contribuit financiar pentru susţinerea ceremoniei de învestire şi giganţii din industria automotive - Ford, General Motors, Toyota, Hyundai şi Stellantis -, precum şi cei din industria aeronautică şi de apărare - Boeing şi Lockheed Martin.

Acest nivel impresionant de sprijin financiar arată o schimbare semnificativă în peisajul relaţiilor dintre mediul corporativ şi administraţia Trump.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb