"Explore Asset Management" vrea să lanseze un fond cu expunere şi pe indicii bursieri din China, Brazilia şi India

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2009

Societatea de administrare a investiţiilor "Explore Asset Management" pregăteşte un fond de investiţii închis cu expunere pe pieţele de capital din Europa Centrală şi de Est, dar şi din China, India şi Brazilia, a declarat, pentru ziarul BURSA, domnul Mihai Dragotă, director de comunicare cu emitenţii. În prezent, fondul mai aşteaptă câteva avize de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), urmând să fie lansat pe piaţa în luna decembrie, potrivit administratorilor săi.

Domnul Dragotă ne-a spus: "Fondul se va numi Explore Opportunity şi va fi un fond de acţiuni care va avea o expunere de 40-50% pe acţiunile de la Bursa de Valori, 20-30% pe acţiunile din Polonia, Cehia şi Austria şi în jur de 20% pe indicii bursieri din China, Brazilia şi India, state care nu au fost atât de drastic afectate de criza economică.

În Cehia, ne interesează sectorul utilităţilor, iar în Polonia, cel al construcţiilor, în timp ce în România, vom investi atât în blue-chipsuri de pe Bursă, cât şi în acţiuni lichide de pe segmentul Rasdaq".

Administratorii Fondului speră să atragă susbcrieri în valoare de maxim un milion de euro, valoarea iniţială a unei unităţi de fond fiind de 2.000 de lei. Investitorii vor putea să îşi vândă unităţile de fond la fiecare şase luni, dată la care vor putea, de asemenea, să achiziţioneze unităţi de fond suplimentare.

"Sperăm să strângem subscrieri între 500.000 de euro şi un milion de euro. Ne adresăm unei plaje de investitori calificaţi, care au o anumită cultură financiară", ne-a mai spus domnul Dragotă.

"Exploare Asset Management" are zece acţionari persoane fizice, dintre care o parte activează în domeniul financiar şi fac parte din echipa SAI, a completat Mihai Dragotă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb