Exportator grec, anchetat pentru transport ilegal de aur către Germania

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 aprilie 2013

Exportator grec, anchetat pentru transport ilegal de aur către Germania

"Elyros" SA - companie exportatoare elenă investigată pentru că a emis cecuri false - se află în atenţia oficialilor vamali de la aeroportul internaţional din Atena, după ce un angajat al acesteia a fost prins că trans­porta în Germania cantităţi mari neîn­registrate de aur şi argint, anunţă Kathimerini.

Membri ai conducerii "Elyros", societate cu sediul în Atena, au fost arestaţi în luna octombrie, sub acuzaţia de emitere de cecuri false pentru achiziţia de produse care erau vândute ulterior pe pieţele din ţările balcanice vecine. La data de 12 aprilie 2013, oficialii vamali de pe aeroportul capitalei elene au arestat un cetăţean german de 32 de ani, înregistrat ca angajat al "Elyros", după ce au constatat că acesta are în posesie 470 de kilograme de argint, 7 kilograme de aur şi 293.000 de euro în numerar. Acesta nu a putut prezenta vreun document pentru verificarea provenienţei mărfurilor transportate, respectiv ca să dovedească achiziţia legală a acestora.

Doi membri ai consiliului director al "Elyros" sunt deja în arest preventiv şi totodată sunt aşteptate mandate pentru alţi doi membri acuzaţi de fraudă şi spălare de bani.

Aceştia sunt acuzaţi că au emis cecuri false pentru cantităţi mari de produse de consum, de la tractoare la alimente şi detergenţi, pe care apoi le-ar fi exportat în Albania şi Bulgaria. Se pare că această companie a întocmit cecuri false în valoare de 1,2 milioane de euro pentru cel puţin 57 de companii.

Potrivit unor surse din cadrul autorităţilor elene care luptă împotriva infracţiunilor financiare, "Elyros" lucra în parteneriat cu un mare trader de metale preţioase, care are sediul în Atena şi deţine un departament în Germania. Suspiciunea în acest sens a fost confirmată de cetăţeanul german, în timpul interogatoriului. Anchetatorii cred că societatea de comerţ a folosit facturile false emise de "Elyros" cu scopul de a exporta în mod ilegal cantităţi mari de aur şi argint în Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb