Exporturile agricole ale Indiei ating un nivel istoric de 50 de miliarde de dolari

Ziarul BURSA #Internaţional #Turism / 20 aprilie 2022

Exporturile agricole ale Indiei ating un nivel istoric de 50 de miliarde de dolari

Exporturile de produse agricole ale Indiei, inclusiv produse marine, pentru anii 2021-22 au depăşit pragul de 50 de miliarde de dolari, este cel mai înalt nivel de export atins vreodată în India.

"Lumea se confruntă acum cu o nouă problemă, stocul de alimente din lume se epuizează, dacă Organizaţia Mondială a Comerţului dă permisiunea, India este gata să furnizeze stocuri de alimente lumii de mâine" a afirmat Premierul Narendra Modi în întâlnirea avută cu preşedintele SUA, Joe Biden.

Agricultura este principala sursă de trai pentru aproximativ 58% din populaţia Indiei. Ministerul Comerţului şi Industriei, într-un comunicat din 04.04.2022, a precizat că, conform cifrelor provizorii publicate de Direcţia Generală de Informaţii Comerciale şi Statistică, DGCIS, exporturile agricole au crescut cu 19,92 la sută în perioada 2021-2022. Această realizare din ultimii doi ani va contribui în mare măsură la realizarea viziunii Primului Ministru al Indiei de a îmbunătăţi veniturile fermierilor.

Este pentru prima dată în istorie când India a reuşit să treaca de bariera de 300 de miliarde de dolari, care era cifra exporturilor Indiei în trecut.

Ministerul a spus că sunt cele mai mari exporturi realizate vreodata pentru produse de bază precum orezul (9,65 miliarde dolari), zahăr (4,6 miliarde dolari), alte cereale (1,08 miliarde dolari) şi carne, toate aceste exporturi au avut ca rezultat dezvoltarea fermierilor şi dezvoltarea economica a mai multor regiuni din India.

Grâul a înregistrat o creştere fără precedent, peste 273% grâu exportat catre mari consumatori ai lumii, cresterea exportului de grau a fost de aproximativ patru ori de la 568 de milioane de dolari în perioada 2020-2021, la aproximativ 2119 de milioane de dolari în perioada 2021-2022. Producţia de grâu din India este de aşteptat să atingă un nou nivel record de 111,32 milioane de tone în perioada 2022.

Această realizare în domeniul exportului agricol este rezultatul eforturilor susţinute din partea Departamentului de Comerţ şi a diferitelor sale agenţii de promovare a exporturilor. India a reuşit să se ridice la înălţime şi să devină un furnizor de încredere pe piata alimentelor. India acopera in acest moment aproape 50% din piaţa mondială a orezului, potrivit Ministerului Comerţului.

Chiar şi în timpul crizei actuale generate de conflictul dintre Rusia - Ucraina, lumea caută în India provizii de grâu şi alte cereale de baza sau produse alimentare. Departamentul de Comerţ continuă eforturile de promovare a exporturilor agricole din India, astfel încât impulsul câştigat în ultimii doi ani să fie susţinut, iar exporturile de produse agricole să atingă noi maxime în următorii ani.

Ambasada Indiei în România impreuna cu Departamentul Comercial din cadrul Ambasadei oferă sprijin in dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre companiile din India şi companiile din Romania, de asemenea ofera consultanta in vederea realizarii de noi parteneriate comerciale, contacte privind producători si exportatori de produse agricole in vederea realizarii unei colaborari cat mai eficiente si sigure privind importurile din India.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb