Exporturile de orez din Vietnam ar putea depăşi ţinta pe 2011

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iulie 2011

Producţia de orez brut din Vietnam va creşte cu 2,3% în 2011, la 40,8 milioane de tone, potrivit Ministerului Agriculturii de la Hanoi.

Producţia de orez brut din Vietnam va creşte cu 2,3% în 2011, la 40,8 milioane de tone, potrivit Ministerului Agriculturii de la Hanoi.

Exporturile de orez din Vietnam, al doilea distribuitor mondial de profil (după Thailanda), ar putea depăşi ţinta stabilită de autorităţi pentru anul curent, datorită majorării producţiei, respectiv a orientării către pieţe noi.

"Ţinta noastră este de 7,4 milioane de tone, însă vom încerca să exportăm mai mult, date fiind recoltele bune şi preţurile de pe piaţa orezului", a declarat viceministrul agriculturii din Vietnam, Diep Kinh Tan, potrivit Bloomberg.

Exporturile crescute din Vietnam ar putea limita creşterea preţului orezului, care a fost de 72% în ultimul an. Luna aceasta, avansul preţului orezului a continuat, pe fondul temerilor legate de exporturile din Thailanda, unde fermierii refuză să vândă din cauza incertitudinilor politice din ţară.

"În acest moment, Vietnamul este singurul exportator", a declarat Rakesh Singh, trader de cereale la "Emmsons International" Ltd. din New Delhi. În opinia sa, până când guvernul Thailandei nu va stabili o politică clară a subvenţiilor din domeniu (după alegeri), fermerii îşi vor păstra producţia.

Exporturile de orez din Vietnam au totalizat 4 milioane de tone în primele şase luni din 2011, cu 16% peste cantitatea din aceeaşi perioadă a lui 2010, conform Biroului General de Statistică din Hanoi. Datele oficiale arată că atât culturile de vară-toamnă, cât şi cele de iarnă-primăvară vor depăşi producţia de anul trecut. În 2010, exporturile de orez din Vietnam au însumat 6,8 milioane de tone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb