FACIAS a depus plângere penală împotriva conducerii ASF

S.B.
Bănci-Asigurări / 22 martie 2023

FACIAS a depus plângere penală împotriva conducerii ASF

Fundaţia Pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, potrivit unui comunicat al fundaţiei, remis astăzi redacţiei.

"În plângerea penală se arată în detaliu cum conducerea ASF, ştiind dificultăţile cu care se confrunta Euroins, a decis să nu acţioneze în sensul atribuţiilor sale conform legii de «asigurare a protecţiei asiguraţilor şi să contribuie la menţinerea stabilităţii pieţei asigurărilor». Rezultatul pasivităţii acestei instituţii a condus inevitabil la falimentul companiei, iar consecinţele asupra pieţei asigurărilor şi a clienţilor sunt incalculabile la acest moment. Concret, ASF ştia din 2020 că Euroins nu are fondurile necesare acoperirii daunelor, dar s-a rezumat la a aplica nişte amenzi fără să acţioneze pentru a preveni dezastrul falimentului. Consecinţele acestui mod defectuos de a-şi îndeplini atribuţiile au fost deja simţite de români în cazul falimentului companiei City Insurance, în urma căruia preţul asigurărilor s-a triplat pentru a compensa pierderile. Acum, după falimentul Euroins, este de aşteptat o nouă creştere a preţurilor RCA, ASF având indirect responsabilitatea pentru acest lucru.

FACIAS consideră că organele de cercetare penală trebuie să investigheze activitatea ASF corelată cu aceste situaţii de faliment pentru a se stabili care sunt motivele pentru care această instituţie nu a acţionat în conformitate cu atribuţiile pe care le are prin lege. De asemenea, FACIAS consideră că ar trebui investigat dacă în perioada 2020-2022 nu ar putea fi vorba şi de o eventuală favorizare de către executivul român a intereselor Euroins România şi, implicit, o influenţare a deciziilor ASF în ceea ce priveşte hotărârile acestei autorităţi ce derivau din activitatea de supraveghere şi control derulate împotriva acestui asigurator.

Această bănuială vine în contextul în care în luna iunie 2022 a fost intermediată de diplomaţii bulgari o întâlnire a staff-ului Euroins, "găzduită" de Guvernul României, la care au participat reprezentanţi ai ASF şi membri din Cancelaria Prim-ministrului. Un alt aspect reclamat în plângerea penală, ce merită verificat de instituţiile abilitate, este posibila intenţie a conducerii ASF de a acumula venituri pentru instituţie prin aplicarea de amenzi asiguratorului Euroins, în detrimentul altor măsuri care ar fi avut ca efect prevenirea falimentului" se arată în comunicatul FACIAS.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ESTE MAI MULT DECIT CLAR CA ACEASTA CONDUCERE A ASF A FAVORIZAT INFRACTORII,DIRECTORII CEI CARE LUAU CITE 15 SALARII DE 12500 DE EURO PE LUNA,CINE IA NUMIT ,CINE IA PASTRAT IN FUNCTII ,CE LEGATURI IN PARLAMENT ,GUVERN ,ADMINISTRATIE PREZIDENTIALA ASTA SUNT DATORI SA RASPUNDA :SRI ,SIE ,STS CACI SI EI AU SALARII SI PENSII "GRASE.?

    INCA DIN ANUL 1990 A FOST INCEPUT JAFUL :DISPARITIA FLOTEI SUB COORDONAREA LUI TRAIAN BASESCU -PETROV SECURISTUL ,DISTRUGEREA CFR :PRIN VINZAREA LA FIER VECHI DE SUTE DE LOCOMOTIVE SI ZECI DE MI DE VAGOANE CARE NECESITAU REPARATII MINIME (PETROV ,MITREA ,NECOLAICIUC ) ,DISPARITIA INDUSTRIEI ROMANESTI : METALURGIE(HUNEDOARA,RESITA,OT ELU ROSU ,CIMPIA TURZII ,DISPARITIA INDUSTRIEI PETROCHIMICE (AZOMURES,ARPECHIM ...)DISPARITIA UZINELOR DE REPARAT MATERIAL RULANT (ROVA ,IMMR BUCTRIAJ , RELOC CRAIOVA ,BALS ,CARACAL ,TR SEVERIN ) DISPARITIA UZINELOR DE UTILAJ GREU (IUG BRAILA ,UMGB ,......)DISPARITIA RESURSELOR VINDUTE PE 2 LEI (PETROL ,GAZ ,CARBUNE ) INCHIDEREA HIDROCENTRALELOR CONSTRUITE INAINTE DE 89 IN PROPORTIE DE 95 % ,NETERMINAREA GRUPURILOR 3 SI 4 DE LA CERNAVODA CARE AR ASIGURA INDEPENDENTA ROMANIEI SI PRETURI MAI MICI PENTRU POPULATIE :INTREBAREA ESTE DE CE :PENTRU ACEST PRESEDINTE CARE SE PLIMBA CA FRUNZA TOAMNA FARA SA FACA NIMIC ,PENTRU ACEST PARLAMENT (CARE SUNT MILIONARI IN EURO SI NU FAC NIMIC ,PENTRU ACEST GUVERN PARAZIT CONDUS DE UN GINGAV CU PENSIE DE 5000 EURO SI SALARIU DE 12000 EURO ,PENTRU CEI DIN JUSTITIE : MAGISTRATI ,PROCURORI ,GREFIERI CARE IES CU PENSII LA 50 DE ANI DE 30000 DE LEI ,DE CE TREBUIE SA MAI SUPORTE ROMANII ACESTI HOTI CARE SUNT PATATI PINA IN MADUVA OASELOR SI AR TREBUI :CONFISCATE AVERILE ILICITE SI PUSI LA MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII !

    Incompetenta i-a dus pe Valentin Ionescu și pe ceilalti "specialistii" din asigurări care au fost responsabili de supravegherea Euroins intr-o situație fără iesire. Procurorii vor cerceta atat plangerea Facias pentru favorizarea Euroins, dar și plangerea bulgarilor pentru prejudicierea asiguratorului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb