FACIAS:  Comisia de Petiţii a PE a admis petiţia pentru investigarea creditului luat de Ioana Băsescu

Elena Deacu
Anticorupţie / 24 iulie 2015

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului transmite că a fost admisă de către Comisia de Petiţii din cadrul Parlamentului European petiţia FACIAS cu privire la investigarea modalităţii prin care fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a primit un credit de un milion de euro de la CEC Bank.

FACIAS a trimis pe 17.12.2013 Comisiei de Petiţii din cadrul Parlamentului European o sesizare prin care atrăgea atenţia asupra modului în care Ioana Băsescu, fiica preşedintelui României, a contractat un credit în cuantum de un milion de euro în vederea achiziţionării a 291 ha de teren agricol, existând suspiciuni că ar fi avut parte de un tratament preferential. În acest sens, FACIAS a subliniat faptul că respectivul credit a fost mult mai mare decât valoarea maximă din oferta standard a băncii, fiind garantat doar cu sumele existente în conturile bancare şi nu cu o ipotecă pe un imobil, conform condiţiilor standard.

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului a solicitat investigarea cazului având în vedere că UE urmăreşte cazurile de corupţie din România.

În luna iulie, petiţia FACIAS a fost declarată admisibilă de către Comisia de Petiţii în conformitate cu Regulamentul de Procedură al Parlamentului European. Astfel, Comisia Europeană va dispune măsurile necesare pentru efectuarea unor investigaţii preliminare cu privire la principalele aspecte ale problemei sesizate.

Petiţia este deschisă până la data de 30.06.2016, timp în care persoanele interesate o pot sprijini accesând pagina Comisiei de Petiţii de pe siteul Parlamentului European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb