Fără dividende la BRD

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 aprilie 2020

Fără dividende la BRD

BRD - Groupe Societe Generale (BRD) nu va distribui dividende din profitul anului 2019, conform votului acţionarilor de ieri în acest sens, se arată în comunicatul instituţiei de credit remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Francezii de la Societe Generale, ce deţin 60,17% din BRD - Groupe Societe Generale, şi-au impus punctul de vedere în adunarea de ieri a băncii, întregul profit aferent anului trecut, de 1,528 miliarde de lei, urmând a merge către rezultatul reportat, punct introdus pe ordinea de zi chiar de instituţia din Paris.

Solicitarea Societe Generale, ce a venit chiar la începutul lunii, era motivată de incertitudinea ridicată cu privire la consecinţele economice pe termen lung ale răspândirii Covid - 19 şi angajamentul ferm al BRD de a sprijini economia ţării noastre în perioade dificile.

La finele lunii martie, Banca Centrală a Europei (BCE) a recomandat băncilor din zona euro să nu plătească dividende şi să nu facă răscumpărări de acţiuni, în timpul pandemiei de Covid - 19 pentru ca, ulterior, şi Banca Naţională a României (BNR) să recomande băncilor să nu plătească dividende în acest an.

Iniţial, conducerea BRD - Groupe Societe Generale a propus distribuirea unui dividend de 1,64 lei/titlu, similar cu cel alocat din exerciţiile financiare aferente anilor 2018 şi 2017.

Pentru anul trecut, emitentul a raportat, la nivel de grup, un profit net de 1,499 milioane lei, cu 4,1% sub cel aferent anului anterior, în timp ce veniturile nete bancare au urcat cu 5%, până la 3,27 miliarde de lei.

La nivel de bancă, veniturile nete s-au ridicat la 3,17 miliarde de lei, cu 6,3% peste anul trecut, în timp ce profitabilitatea s-a deteriorat cu 1,1%.

Pe lângă Societe Generale, în acţionariatul instituţiei de credit se mai găsesc SIF-uri, fonduri de pensii Plion II sau Dedeman.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ii cunosc bine pe francezii de la Societe Generale si simt ca este doar o amânare. Nu vor întârzia sa scoată banii din România (legal of curse, prin acordarea de dividende) imediat ce vor trece norii negri.

    Profitul net ptr 2029 a fost de 2,19 lei/acțiune, o suma frumușică așadar și nu vor rata francezii sansa de a o lasă în România! Sa fim serioși.... 

    1. Cum sa nu il și suplimentează la 2 lei. Mihăiță pregătește banii pe la 8-9 lei . Pana sa l dea vin rez la trim 1 și 2, cam cum crezi ca vor fi? Va conta mult și ce va fi pe piețele externe. Dacă vedem la anul 0.5-0.7 sa fim multumiti.

      CAND STAPANUL HOTARASTE , CATELUSUL EXECUTA !!! CA IN URSS , ODINIOARA !!! N-AM POMENIT , ADMINISTRATORI MAI SPERIOSI , LA BRD -ROMANIA , CA CEI DE ACUM !!! SA AI , ASA , O FRICA ANIMALICA , DE TOT CE SPUNE CEL DIN FRANTA !!! BUN !!! EU , UNUL , STRECURAM , SI PUNCTUL 3 , PE ORDINEA DE ZI ; SI ANUME : TOT NU AVETI VOI , CAPITALISTII FRANCOFONI , NEVOIE DE BANI !!! S-AU CEL PUTIN , ASA VA LAUDATI , IN COMUNICATE !!! HOTARAREA BANCII BRD - ROMANIA : TOTI ACTIONARII MINORITARI , SA BENEFICIEZE DE DIVIDENDUL DE 1 . 64 LEI / ACTIUNE !!! BRD - FRANTA , SA BENEFICIEZE , DE O SORCOVA !!! ADICA , PE TIGANESTE , DE MULTA M- - E !!! INTELEGETI ??? CA , ASTA MERITA !!! S-AU , DE PUNCTUL 4 , PE ORDINEA DE ZI : NASCOCIT , TOT DE MINE !!! SI ANUME : SA ZICEM , CA NU SE POATE DA DIVIDENDE , PE ANUL TRECUT , DIN CAUZA CELEBREI MOLIME CHINEZE !!! IARASI BUN !!! TOTI ACTIONARII MICI , CU EXCEPTIA MARELUI BOGATAS , NUMIT BRD - FRANTA , CA TOT N-ARE EL NEVOIE , FIINDCA E PUTRED DE BANI , SI NU-I MAI POATE DUCE , SA BENEFICIEZE IN LOC DE BANI PESIN , DE ACTIUNI GRATUITE , IN ECHIVALENT DE 11 - 12 % !!! DAR , NUMAI MICII ACTIONARI !!! SA VEDEM , LE CONVINE ASTA , MARILOR BOGATASI DIN FRANTA ??? N-AR FI , MAI CINSTIT ASA ??? VOI , CE ZICETI ??? AM MACAR 1 % DREPTATE ???

      DE CE OAMENII ASTIA , CU COSTUME FRUMOASE , SI CU CRAVATE COLORATE , NU POT SA JUDECE CA MINE , CU SALARII DE MII SI MII DE EURO , ECHIVALENT IN LEI ??? DE CE SANT MAI PROSTI CA MINE , CARE ACUM , LUCREZ LA PAZA , CU UN SALARIU DE 6 LEI PE ORA , LA O ASOCIATIE DE LOCATARI ??? DE CE NU SANT EU , ADMINISTRATOR , IN LOCUL LOR , LA BRD ??? CHIAR DACA MA DADEAU AFARA , SI TOT STRECURAM PE ORDINEA DE ZI , ACESTE 2 PUNCTE , FOARTE VITALE , IN BENEFICIUL ACTIONARILOR MICI ??? DE CE ??? CU CE SANT EU , MAI PROST CA EI ??? DE CE NU JUDECA ???

      Mai Francois, sunt de acord cu tine ca nu vor fi rezultatele cele mai bune, asteptate, bugetate, etc insa baietii astia au dat credite sindicalizate de valori f.f.mari care ii va tine in viata 5-10 ani fara probleme. Vor mai reduce din costuri dand afara salariatii de care nu vor avea nevoie si pe cei care nu au pile. Cei care au ajuns acolo prin grija unei autodenuntate la parchet vor disparea si ei. Cat de mult crezi ca le va scadea profitul? Cu 40 sau poate 50%? In ceea ce priveste T1 vei avea o surpriza.... In T2 va fi un impact mai serios insa nu dezastruos.

      Nu o sa scriu prea mult, o sa confirm ceea ce afirma Mihai: Societe Generale va lăsa banii in Romania doar o scurta perioada, isi vor cere dividendele imediat ce situația se va îmbunătăți. Exista si o mica sansa de a lăsa banii până la sfârșitul anului si la anul sa ceara 2-3 lei/actiune.

      UNDE AR FI NOROCUL ASTA , DOMNISOARA ??? UNDE AR FI ??? EU UNUL , INCEP SA VAD , CA INTRE DIVIDENDELE PROPUSE , SI CELE HOTARATE , DE DIVERSELE SOCIETATI , CA SITUATIA PE BURSA ROMANEASCA , INCEPE SA DEVINA INCERTA !!! UNA SPUN , SI ALTA HOTARASC !!! INCEPE SA DEVINA NESIGUR !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb