FAŢĂ DE O PIERDERE ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN 2019 iHunt raportează un profit net de 1,88 milioane lei, în primul semestru

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 august 2020

iHunt raportează un profit net de 1,88 milioane lei, în primul semestru

Cezar Stroe: "Rezultatele ne permit să ajustăm estimările din buget, în sensul majorării rezultatului net aşteptat pentru finalul anului, de la 2,8 milioane lei la peste patru milioane lei" Astăzi, acţionarii iHunt au pe ordinea de zi aprobarea unui program de emisiune de obligaţiuni, pentru care se doreşte listarea la BVB

iHunt Technology (HUNT), retailer online şi producător de telefoane mobile, a raportat pentru primele şase luni ale anului, un profit net de 1,88 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,61 milioane de lei, la jumătatea anului trecut, rezultat apărut în condiţiile creşterii cifrei de afaceri la 14,72 milioane lei, cu 52,4% peste cea de la finele primului semestru din 2019, reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform iHunt, chiar şi în contextul dificil antrenat de pandemia COVID19, avantajul strategic al companiei privind procesul logistic şi economic al aprovizionării a creat avantaje derivate importante, prin semnarea de contracte cu distribuitori puternici din ţara noastră şi Europa care se confruntă cu dificultăţi de aprovizionare. De asemenea, în această perioadă societatea a maximizat avantajul experienţei şi poziţiei deja câştigate în comercializarea online a produselor sale.

Piaţa a reacţionat la rezultatele companiei,ieri, acţiunile HUNT marcând o creştere de 18,36%, la 0,98 lei, pe fondul unui volum de circa 405 mii de titluri, cu mult peste media zilnică a ultimei luni de tranzacţionare, de aproape 30 mii de acţiuni.

Cezar Stroe, directorul general al iHunt, a spus: "Rezultate confirmă nu doar continuarea activităţii (n.r. companiei) pentru perioada următoare, ci ne permit chiar să ajustăm estimările anunţate prin bugetul aprobat în AGOA din 28 aprilie 2020, în sensul majorării rezultatului net aşteptat pentru finalului anului curent, de la 2,8 milioane lei la peste patru milioane lei". 

În plus, Cezar Stroe subliniază că, deşi încă din primul an de activitate iHunt a fost în mod continuu o companie profitabilă, fără să fi încheiat niciun exerciţiu financiar anual cu rezultat negativ, acest semestru este cel mai bun pentru emitent de la înfiinţare.

Cheltuielile din exploatarea s-au ridicat, la finele primului semestu al anului, la 12,67 milioane de lei, cu 24,6% peste nivelul din prima jumătate a lui 2019, cele mai importante fiind cheltuielile cu mărfurile, de 9,39 milioane de lei, cu 36,4% mai mari decât cele de la data de 30 iunie 2019.

Cheltuielile cu personalul au fost de 0,47 milioane lei, în scădere cu 29,7% faţă de cele de la jumătatea anului trecut, în timp ce "Alte cheltuieli de exploatare" au fost în sumă de 2,69 milioane lei, în creştere cu 9,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă de raportare.

În aceste condiţii, profitul din exploatare raportat de iHunt la finele primului semetru s-a ridicat la aproape 2,28 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,4 milioane lei la data de 30 iunie 2019, rezultat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 0,07 milioane lei, mai mică decât cea de la finele primelor şase luni ale lui 2019.

"iHunt trebuie înţeles ca un brand de electronice în creştere puternică, cu oportunităţi viitoare pe mai multe sectoare de business, nu doar pe cel al telefoanelor mobile, care, la momentul prezentului raport, este singurul reprezentant al sectorului de vânzări on-line la Bursa de Valori Bucureşti", mai spune Cezar Stroe.

În acest context, acţionarii iHunt au pe ordinea de zi a adunării de astăzi, aprobarea unui program de emisiune de oblligaţiuni corporative, prin una sau mai multe runde, în limita a maxim şapte milioane de lei. Titlurile vor avea o valoare nominală de 100 lei, scadenţa de cel mult trei ani, şi o valoare maximă a dobânzii de 9% pe an, platibilă trimestrial sau semestrial.

De asemenea, se doreşte listarea obligaţiunilor pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) administrat de Bursa de Valori Bucureşti.

La data de 30 iunie 2020, activele totale ale retailerului online şi producătorului de telefoane mobile erau de 11,18 milioane de lei (aproape 95% fiind cele circulante), cu 19,2% peste cele de la începutul anului, în timp ce datoriile totale erau de 7,07 milioane lei (circa 94% fiind cele pe termen scurt), cu 3,16% mai mari decât cele de la 1 ianuarie 2020.

iHunt Technology şi-a făcut debutul pe piaţa AeRO în data de 9 iulie 2019 printr-o listare tehnică intermediată de Goldring, când Cezar Stroe, fondatorul companiei, a vândut 10% din acţiunile emitentului. La jumătatea acestui an, Cezar Stroe avea 83,13% din retailerul online şi producătorul de telefoane mobile.

Faţă de ultimul preţ de tranzacţionare al acţiunilor HUNT din data de 25 august, de 0,828 lei, capitalizarea iHunt Technology era de 11,67 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb