Fed, atentă la rezervele diviziilor americane ale marilor bănci europene

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 august 2011

Fed, atentă la rezervele diviziilor americane ale marilor bănci europene

Autorităţile de reglementare americane, care sunt tot mai îngrijorate cu privire la răspândirea crizei datoriilor din Europa către sistemul bancar din SUA, îşi intensifică operaţiunile de supraveghere a diviziilor locale ale marilor bănci europene, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de cotidianul Wall Street Journal (WSJ).

Federal Reserve Bank of New York, care supraveghează diviziile din SUA ale multor bănci europene, analizează vulnerabilitatea acestor subsidiare la o posibilă escaladare a presiunilor financiare, conform WSJ.

Sursele menţionate spun că Fed a organizat reuniuni cu reprezentanţii băncilor europene în SUA, cărora le-a solicitat mai multe informaţii privind capacitatea instituţiilor de a avea un acces stabil la fondurile necesare derulării operaţiunilor zilnice în SUA, iar în unele cazuri, a solicitat schimbări în structura subsidiarelor.

WSJ - care citează un bancher implicat în discuţii, arată că oficialii Fed "sunt foarte îngrijoraţi" din cauză că unele bănci europene s-ar putea confrunta cu probleme de finanţare în SUA.

Autorităţile americane vor să evite repetarea crizei din 2008, când sistemul financiar global a început să se blocheze. De această dată, există temeri că problemele legate de datoriile suverane din Europa ar putea afecta capacitatea băncilor europene de a finanţa împrumuturi şi de a respecta obligaţiile subsidiarelor din SUA. Chiar dacă există anumite probleme incipiente, acestea nu se apropie de severitatea crizei anterioare, subliniază WSJ.

Unele dintre cele mai mari bănci europene, printre care "Société Générale" SA din Franţa, "Deutsche Bank" AG din Germania şi "UniCredit" SpA din Italia, au operaţiuni majore în SUA şi depind de pieţe pentru finanţarea activităţilor locale.

Potrivit WSJ, la data de 30 iunie 2010, "Société Générale" avea rezerve în numerar de 55 de milioane de dolari la principala sucursală din New York. Un an mai târziu, suma a crescut la 24,6 miliarde dolari. În cazul "Deutsche Bank", rezervele diviziei din SUA însumau 66,8 miliarde dolari în 30 iunie 2011, faţă de 178 de milioane în aceeaşi perioadă din 2010.

Oficialii celor două bănci nu au făcut vreun comentariu cu privire la motivul creşterii rezervelor de lichidităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb