Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unei emisiuni de obligaţiuni verzi în valoare 700 de milioane de euro

R.S.
Bănci-Asigurări / 30 septembrie

Alexandru Birsan

Alexandru Birsan

Filip & Company a acordat asistenţă Băncii Transilvania cu privire la lansarea unei emisiuni de obligaţiuni sustenabile, prin care a atras de pe pieţele internaţionale 700 de milioane de euro. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţarea unor proiecte sustenabile, conform criteriilor de eligibilitate din Cadrul de finanţare durabilă adoptat de Banca Transilvania, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Vânzarea obligaţiunilor a fost coordonată de aranjorii J.P. Morgan, Morgan Stanley, Nomura şi ING Bank (acesta având şi rolul de consultant ESG), iar BT Capital Partners a fost co-manager. Obligaţiunile au maturitatea în 2030, urmând să fie listate la Bursa din Dublin şi sunt eligibile pentru cerinţa minimă de fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL), potrivit comunicatului.

"Banca Transilvania este unul dintre cei mai apreciaţi emitenţi români pe pieţele internaţionale de capital, iar această nouă emisiune reflectă succesul eforturilor lor din ultimii ani, demonstrând un interes puternic din partea investitorilor pentru produsele oferite. Capacitatea de a echilibra randamentele atractive, atragerea unui număr mare de investitori şi gestionarea unor tranzacţii de amploare subliniază relevanţa Băncii Transilvania pe piaţă, redefinind aşteptările în ceea ce priveşte performanţa şi impactul pe termen lung. În plus, orientarea către produse sustenabile nu doar că răspunde cererii pieţei, dar continuă tradiţia băncii de susţinere a proiectelor ESG. Suntem bucuroşi că am avut ocazia să colaborăm din nou şi le mulţumim pentru încrederea acordată şi pentru colaborarea excelentă.", spune Alexandru Bîrsan, partener si coordonatorul departamentului de Corporate, M&A şi Capital Markets din cadrul Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Banca Transilvania în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Olga Niţă (partener), Roxana Diaconu (senior associate), Anca Bădescu (associate), Bianca Gheorghe (associate), Mihnea Niculescu (senior associate), Raluca Biţă (associate) şi Georgiana Lazăr (associate).

În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacţiile de referinţă pe piaţa de capital din România, atât oferte de acţiuni, cât şi obligaţiuni, precum şi în toate emisiunile de obligaţiuni ale statului român pe pieţele externe. Avocaţii Filip & Company sunt clasaţi pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaţionale Chambers and partners, Legal 500 şi IFLR în practica de Pieţe de capital atât la nivel de echipă cât şi individual, iar Alexandru Bîrsan este clasat în "Hall of fame" în această arie de practică de către Legal 500, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb