Final neconcluziv la adunarea acţionarilor SIF Transilvania

Mihai Gongoroi
Piaţa de Capital / 28 aprilie 2020

Final neconcluziv la adunarea acţionarilor SIF Transilvania

Actualizare - Grupul Frăţilă: "Locaţia adunării generale a SIF Transilvania a fost închisă prin dispoziţia lui Fercală"

Gruparea din Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3) coagulată în jurul lui Constantin Frăţilă a transmis astăzi către BVB un comunicat care prin care susţine că locaţia adunării generale a acţionarilor SIF3 de astăzi - sala Europa din hotelul ARO Palace Braşov - a fost închisă prin dispoziţia lui Mihai Fercală.

Potrivit lui Crin-Valer Andănuţ, Marius Adrian Moldovan şi Constantin Frăţilă, membrii în Consiliul de Supraveghere la SIF Transilvania, dispoziţia a fost dată de Fercală prin funcţia sa de preşedinte al Consiliului ARO Palace, filială a SIF Transilvania. Aceştia mai spun că şedinţa adunării era programată a se ţine în sala Europa din cadrul hotelului, începând cu ora 10:00.

Pentru şedinţă au fost însă prezenţi "mai puţin de 5 acţionari", arată cei trei, un reprezentant al presei, precum şi reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei.

Ca urmare, membrii CS s-au deplasat la sediul societăţii de investiţii financiare la ora 10:20, unde au fost întâmpinaţi de şeful departamentului administrativ-acţionariat al SIF Transilvania, "care ne-au comunicat că nu ne permite accesul în societate, deoarece aşa a primit instrucţiuni de la preşedintele Mihai Fercală, prezent în sediul societăţii".

"Tot el ne-a menţionat că domnul Fercală a spus că şedinţa AGA s-a terminat şi să aşteptăm, că va comunica rezultatele Adunării Generale printr-un comunicat în cursul zilei", mai arată comunicatul grupării Frăţilă.

Potrivit informaţiilor BURSA, AGA de la SIF Transilvania s-a desfăşurat fără prezenţa fizică a acţionarilor în condiţiile în care SIF Transilvania nu a primit acordul DSP (Direcţia de Sănătate Publică) şi al Poliţiei pentru o astfel de adunare. Pe cale de consecinţă, AGA s-a desfăşurat electronic, la sediul societăţii şi nu la hotel ARO Palace.

---

Actualizare - Moldovan, Andănuţ şi Frăţilă au încercat să ţină o adunare paralelă la Aro Palace, dar au fost perturbaţi de... poliţie!

Potrivit informaţiilor noastre, Moldovan, Andănuţ şi Frăţilă s-au dus astăzi la hotelul Aro Palace din Braşov unde au încercat să ţină o adunare a acţionarilor paralelă. Adunare paralelă similară cu cea de la SIF Oltenia (SIF5), unde după ce nu a fost lăsat să intre la AGA, Bogdan Drăgoi (şeful Banat-Crişana) a luat parte la o adunare paralelă organizată de un administrator al SIF5, Cristian Buşu (asumat preşedinte al şedinţei paralele - Buşu se contrase de altfel înainte cu Tudor Ciurezu, pentru a i se permite accesul la AGA lui Drăgoi).

În orice caz, potrivit informaţiilor noastre, AGA paralelă a lui Moldovan, Andănuţ şi Frăţilă a fost perturbată de poliţie, "care i-a trimis la plimbare".

Aceştia s-au întors ulterior la sediul SIF Transilvania din strada Nicolae Iorga nr. 2, dar nu au avut unde să intre pentru că AGA a fost fără prezenţă fizică, conform avizului negativ al DSP şi al Poliţiei, care a făcut ca AGA să se desfăşoare electronic.

---

Actualizare - Acţionarii au votat dividendul de 0,0355 lei/acţiune

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) au votat astăzi dividendul de 0,0355 lei/acţiune, care oferă un randament brut de 11,3% raportat la cotaţia din 22 aprilie a acţiunilor SIF Transilvania, ziua ultimelor tranzacţii cu SIF3 înaintea suspendării de către ASF a titlurilor emitentului. ASF a dat ieri o nouă suspendare de la tranzacţionare pentru acţiunile SIF3, pe 10 zile.

Suma ce urmează să fie distribuită acţionarilor se ridică la 76,76 milioane de lei, echivalentul a 42,2% din profitul net realizat în 2019 de 181,8 milioane de lei, potrivit unui comunicat al SIF Transilvania.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 6 octombrie (implicit data ex-dividend este 5 octombrie), în timp ce plăţile vor începe din data de 26 octombrie iulie a acestui an.

Totodată, comunicatul SIF punctează că acţionarii au respins pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Constantin Frăţilă (pentru un prejudiciu de 4,48 mil. lei), a lui Crin-Valer Andănuţ (pentru un prejudiciu de 0,22 mil. lei), a lui Marius Adrian Moldova (prejudiciu de 300.000 euro). Acţionarii au respins şi pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, a lui Ştefan Szabo şi împotriva lui Dumitru Carapiti.

---

Adunarea acţionarilor de astăzi de la SIF Transilvania (SIF3) a avut un final fără concluzie, după ce zeci de mii de acţionari nu au putut vota, potrivit informaţiilor noastre.

AGA s-a încheiat, gruparea Frăţilă nereuşind să-i dea afară nici pe Mihai Fercală, cel care a condus în ultimii 29 de ani SIF-ul din Braşov, şi nici pe Ştefan Szabo şi Dumitru Carapiti, conform deciziei acţionarilor.

Totodată, nici gruparea Fercală nu a reuşit să-i dea afară pe fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă, Crinel - Valer Andănuţ şi Marius Adrian Moldovan.

Adunarea de astăzi s-a confruntat cu probleme de ordin organizatoric: din cauza pandemiei şi a faptului că poşta nu a funcţionat, zeci de mii de acţionari nu au putut să voteze.

AGA de la SIF Transilvania s-a desfăşurat fără prezenţa fizică a acţionarilor, în condiţiile în care SIF Transilvania nu a primit acordul DSP (Direcţia de Sănătate Publică) pentru o astfel de adunare. Pe cale de consecinţă, AGA s-a desfăşurat electronic.

Asta în ciuda faptului că într-un comunicat remis aseară BVB se stipulează că s-a dispus de către CS al SIF 3 asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a lucrărilor AGA, inclusiv permiterea accesului acţionarilor în sala de şedinţă.

Ştire în curs de actualizare

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Dividendele au fost votate sau nu?

    1. din ce am citit pe site-ul sifului s-a aprobat plata unui div de .355 ron/actiune;

      daca vine fratila, crezi ca il mai da?! asf ce faci? nu te intereseaza cei mici, doar mafiotii! 

      Ai link? Ma uit pe siteul sifului si nu vad nimic. Poate nu gasesc eu. Daca ai link, te rog.

      Gata, am gasit. Deci dividend de 0.0355 lei/actiune. O fi bine? O fi rau? Oricum cred ca sunt ultimele dividende la Sif3 pentru multi ani de acum inainte.

    Fratila. si. familia lui......,vrea sa. acapareze....,cu ajutorul. securistoizilor din A.S.F.......ca laFOTBALA...

    1. Ofsaid.

      Doua gasti de hoti,dar ultima are gulere mai albe.

      Ambele au gulere albe.

      Dragoi&Fratila.

      Aha. 

    Am si eu actiuni Sif3 si citesc cu uimire ce lupte se dau in interiorul acestui Sif. Oameni buni, dati un spectacol absolut penibil in fata actionarilor....asa un circ n-am mai vazut niciodata.

    1. Circul ca circul, painea sa nu se mucegaiasca!

    FECALA

    DINOZAUR SLINOS 

    TREBUIE SA PLECI 

    ITI CURG BALE MOSNEAGULE 

    LASA NE 

    CE MAI FACE COLEGUL SI SFATUITORUL TAU IN AGA MARELE PROFESOR UNIVERSITAR I

    I N F R A C T O R. ADAM 

    Ma gandesc totusi ca parerile pot fi exprimate intr un limbaj mai civilizat.

    Bai frate ce rea e Poliția asta din Brasov.A perturbat o AGA tinuta in parcare.Ati realizat ca bordurile sunt așezate paralel pe toată lungimea bulevardului?

    1. Asta e cea mai tare.

      Si acum rad de Fratila si gasca lui.

      Au platit macar parcarea de la hotelul ARO Palas din Brasov? 

      Fratila asta stie, sa stea pe tusa si sa faca blaturi.

      Or fi scris cu creta pe asfalt?

      Penibili.  

    Ce se mai întâmplă cu pragul de 5% la sif3, se va desființa ? Am senzația ca se ocolește acest subiect de către cei care ar trebui să ne ofere informații corecte și la timp

    1. O avea si Fercala bubele lui dar Fratila pare un excroc sadea ,mai rau , mai versat si mai insistent decat raposatul Chelu !

      Chel era elegant.Si de cuvânt.

      Mai actionarilor, Fratila face ce face pe banii lui, fercala va jumuleste pe voi de nici nu simtiti, ca va ameteste hranindu-va cu minciunele. Iar voi muscati. Mai aveti putintica rabdare, ca o sa descoperiti si voi imperiul ascuns al lui fercala din SIf

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb