Finala campionatului se joacă, astăzi, la tribunal

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 12 iulie 2017

Finala campionatului se joacă, astăzi, la tribunal

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va decide, astăzi, cine a câştigat ediţia 2016-2017 a Liga 1 la fotbal: FC Viitorul sau FCSB. În ultimul deceniu, acest tribunal a avut de fiecare dată ultimul cuvânt în ceea ce priveşte clasamentul final al Ligii 1, decizând cine retrogradează, cine are dreptul să participe în cupele europene, nulitatea unui meci de baraj şi mai nou campioana naţională. "La tribunal, la tribunal", acesta este strigătul de luptă la final de campionat al nemulţumiţilor din fotbalul autohton, visteria TAS bazându-se an de an pe contribuţiile formaţiilor din campionatul nostru, taxele pentru procese nefiind deloc mici. Această avalanşă de procese dovedeşte cât de prost sunt făcute regulamentele care guvernează competiţiile interne.

Cristian Bivolaru, director sportiv la Viitorul Constanţa, a anunţat că este posibil ca tribunalul să judece şi să se pronunţe în aceeaşi zi: "Cazul se judecă miercuri, pe 12, la 8.30. Depinde de cei trei arbitri pronunţarea. Dacă vor avea timpul necesar să studieze dosarele, care sunt destul de voluminoase, s-ar putea să dea decizia pe 12, dacă nu, va rămâne în pronunţare". Procesul acesta a fost anticipat cu câteva zile înainte de finalul campionatului, atunci când conducerea FCSB a anunţat că se va adresa tribunalului dacă la final de play-off se va afla la egalitate de puncte cu FC Viitorul şi această echipă va fi declarată campioană, controversa pornind de la numărul de meciuri directe, două sau patru, care sunt luate în considerare. Lucrurile chiar aşa au stat iar acum FCSB susţine că trebuie să conteze toate cele patru meciuri directe, din sezonul regulat + play-off, citând art. 29 din ROAF. În schimb, Liga susţine că într-un sezon sunt două campionate diferite, iar la final contează doar meciurile directe din play-off, fapt ce o avantajează pe Viitorul.

În cazul în care la TAS se va decide că FCSB este campioană, LPF va avea o mare problemă de imagine şi credibilitate. Dacă tribunalul confirmă regulamentul intern susţinut de LPF, FC Viitorul, echipa patronată şi antrenată de Gheorghe Hagi rămâne campioană şi aproape toată lumea de la ligă şi federaţie este mulţumită. Cazul se judecă în regim de urgenţă pentru ca problemele Ligii 1 să nu se răsfrângă şi asupra activităţii UEFA, mai ales că tragerea la sorţi a meciurilor din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor (unde în urne se vor afla atât Viitorul cât şi FCSB, cu un culoar mai bun pentru campioană) este programată vineri pe 14 iulie. De altfel, miza este în primul rând financiară, un adversar uşor la această tragere la sorţi (FCSB ar fi cap de serie dacă ar fi declarată campioană) ar deschide calea spre grupele Ligii Campionilor sau ale Ligii Europa, ceea ce înseamnă milioane sau chiar zeci de milioane de euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb