Finanţare pentru Oltchim din vânzarea Ramplast

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 septembrie 2013

Finanţare pentru Oltchim din vânzarea Ramplast

Comitetul Creditorilor combinatului Oltchim este convocat, miercuri, ca să aprobe vânzarea Ramplast, producătorul de profile PVC deţinut de societatea vâlceană. Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, ne-a declarat: "Avem un cumpărător pentru Ramplast şi avem şi o ofertă de preţ. Cumpărătorul este o societate din România care are piaţă de desfacere în Ucraina şi Moldova. Creditorii trebuie să aprobe tranzacţia. Banii vor fi folosiţi pentru procesul de producţie al combinatului, în condiţiile în care CEC Bank ne-a anunţat că nu va acorda un nou împrumut pentru Oltchim. Astfel, din sectorul bancar, ne rămâne finanţarea de la Piraeus Bank şi de la Banca Transilvania. Dosarele de creditare au fost finalizate şi aşteptăm acordul final al celor două bănci".

Domnia sa estimează că raportul de evaluare asupra activelor Oltchim va fi gata în această săptămână. Acest raport, important în procesul de privatizare a combinatului, va fi supus aprobării Comitetului Creditorilor, iar apoi va fi constituit Oltchim 2 (o societate tip special purpose vehicle). Constituirea Oltchim 2 este estimată pentru perioada 20-30 septembrie atât de către Gheorghe Piperea, căt şi de către ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Cel mai probabil, finalul lunii septembrie va fi şi termenul limită de depunere a ofertelor investitorilor interesaţi de Oltchim.

Vineri, Varujan Vosganian a declarat: "În perioada 20-30 septembrie, administratorii judiciari Oltchim (n.r. Gheorghe Piperea şi Nicolae Bălan) vor definitiva construirea unui vehicul de investiţii, un Oltchim eliberat de povara datoriilor, pentru care va fi fixat un preţ de vânzare şi vor începe negocieri. Această construcţie financiară şi funcţională va fi prezentată Adunării Creditorilor, împreună cu raportul de evaluare privind activele Oltchim. Urmează apoi ca Adunarea Creditorilor să stabilească ce preţ doreşte să solicite potenţialilor clienţi, după care începe negocierea cu aceştia".

Domnia sa a subliniat că există tot mai multe solicitări în legătură cu Oltchim şi că toţi investitorii care au solicitat acces la camera de date şi care au vizitat combinatul au rămas cu o impresie foarte bună.

Avocatul Gheorghe Piperea ne-a precizat: "După ce creditorii vor aproba constituirea Oltchim 2 şi preţul de vânzare, urmează o perioadă de 30 de zile în care vom face planul de reorganizare. Practic, creditorii vor selecta investitorul privat care va prelua Oltchim şi soluţia financiară propusă de acesta. Vom înainta creditorilor o listă scurtă cu 2-3 investitori".

"Oltchim este un produs vandabil", a mai spus, vineri, ministrul Economiei. Combinatul are nevoie de o sumă cuprinsă între 10 şi 15 milioane euro pentru realizarea unor investiţii tehnologice urgente şi creşterea producţiei.

Varujan Vosganian a spus: "Noi suntem foarte aproape de a realiza o modalitate de finanţare Oltchim, ceea ce ar fi o performanţă cu totul ieşită din comun".

Potrivit Ministerul Economiei, de Oltchim s-au arătat interesaţi mai mulţi investitori, printre care consorţiul PCC-Fortissimo Capital, Yildirim Turcia, dar şi SIF-urile, care vor să formeze un consorţiu pentru inves­tiţii la Oltchim, împreună cu Chimcomplex Borzeşti, Salrom şi Tricon Energy. Şi ruşii de la Oil Gas Trade (OGT) LLC vor să preia Oltchim, promiţând investiţii de 300 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Domnu' Piperea e "preferatul" bancilor.Numai un administrator, atit de tampit , ca statul roman. putea sa puna, in fruntea bucatelor, un asa mare talent, ca Domn'Ppiperea.Dupa ce a dat in judecata toate bancile, acum le cere finantzare,,,Nu vi se pare ca e un film cu prosti?Din pacate proshtii...suntem noi...acesti idiotzi de contribuabili...

    1. Piperea este singurul care poate face ceva viabil dintr-o societate in faliment.

    Domnul Piperea e mason ca multi alti gogosari care ne conduc spre pieire! Sa avem incredere in el? Nici gand de iesire din marasm. Vindem ce mai avem si radem tot!

    bla,bla,bla.... unde au fost "interesatii" la circul cu vanzare initiala si hop... stai sa vezi, feriti !!! "Vin" SIF-urile!!! in frunte cu dr.ing.ec.....bla,bla,bla.

    Nu sunt in bransa cu dl. Piperea ca sa imi dau cu parerea daca face bine ce face.

    Dar observ ca totul, dar absolut totul, se desfasoara ca in Romania - daca se incearca sa se faca ceva si sa se indrepte un dezastru trebuie sa "sara" 100 de isterici si sa zbiere ca totul este "bla,bla,bla...". Nici nu a fost timp sa se faca ceva ca deja 100 sunt in criza si tipa de parca'i taie cineva... Specific balcanic de mahala. 

    1. cu atat se crede mai destept. asta e romanul. e prostul perfect: dupa ce ca e prost, se mai si crede destept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb