Firea a trimis Corpul de control la Apa Nova

V.V.
Politică / 31 ianuarie 2019

Firea a trimis Corpul de control la Apa Nova

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că a cerut Corpului de control să facă verificări după incidentul legat de potabilitatea apei din Bucureşti. "Vreau mai multe informaţii despre poluator, cum s-a deversat acea cantitate de amoniu, cum s-a ajuns ca Apa Nova să fie nevoită să cureţe apa cu clor", spune Firea. La rândul său, directorul adjunct al Apa Nova Mihai Savin spune că nu ştie pe ce s-a bazat MS când a recomandat să nu fie folosită apa din reţeaua publică. "Apa din Bucureşti este bună de folosit şi nu există niciun pericol pentru sănătate. (...) Ştim cum se tratează apa brută pentru a o face apă potabilă", susţine el.

"Am luat toate măsurile necesare, am dat o dispoziţie ca reprezentanţii Corpului de control al primarului general să înceapă o verificare a celor întâmplate, am solicitat Apa Nova informaţii suplimentare. Vreau mai multe informaţii despre poluator, cum s-a deversat acea cantitate de amoniu, cum s-a ajuns ca Apa Nova să fie nevoită să cureţe apa cu clor, de ce nu am fost informaţi? Instituţiile să meargă şi la cauză", a afirmat Gabriela Firea, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

La rândul său, directorul adjunct al Apa Nova Mihai Savin a spus că "rezultatele probelor prelevate nu indică depăşiri ale clorului".

"În fapt, a existat într-adevăr o depăşire pe Argeş a indicatorului amoniu, iar măsura cea mai rapidă a fost o creştere a dozei de clor, dar nu peste limitele admise de lege. Această doză de clor a dat în anumite puncte din Sectorul 6 un miros de clor. Ulterior, am trecut la alimentarea oraşului preponderent din Dâmboviţa. Monitorizăm încontinuu tot ce se întâmplă, apa este potabilă", a afirmat el.

Savin a adăugat că nu ştie "pe ce se bazează" Ministerul Sănătăţii şi că nu a primit nicio notificare.

"Noi vă garantăm că tot ce facem, facem cu profesionalism. Apa din Bucureşti este bună de folosit şi nu există niciun pericol pentru sănătate. Variaţii ale calităţii apei de râu se întâmplă zilnic. Ştim cum se tratează apa brută pentru a o face apă potabilă. Ştim toate procedeele, astfel încât la orice moment să putem elimina orice risc pentru populaţie. Am informat şi Apele Române că există această variaţie şi că vom lua măsuri. Nu a existat un risc, am monitorizat continuu", a mai spus el.

De altfel, compania Apa Nova a anunţat, şi joi dimineaţă, că rezultatele analizelor din ultimele ore reconfirmă şi atestă calitatea şi potabilitatea apei în Bucureşti, iar concentraţia de clor rezidual este în limitele admise.

"În spiritul valorii de bază care guvernează compania noastră şi anume responsabilitate faţă de client, Apa Nova Bucureşti a suplimentat, începând cu seara zilei de 30.01.2019, numărul şi frecvenţa analizelor privind indicatorii de calitate a apei potabile în sectoarele 5 şi 6. Astfel, rezultatele analizelor efectuate în ultimele ore reconfirma şi atestă calitatea şi potabilitatea apei produsă şi distribuită de către compania Apa Nova consumatorilor din municipiul Bucureşti. Expertiza operatorului a permis punerea în aplicare a soluţiilor tehnice necesare pentru gestionarea în condiţii de siguranţă a furnizării serviciului de apă potabilă", a anunţat compania.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...vrea mai multe informații...ce imbecilă...ar trebui să vrea TOATE informațiile....o știristă, nimic mai mult!

    ce autoritate are Corpul de Control al lui Firea sa descinda la Apa Nova?.. ca nu mai e societate in subordinea primariei.

    Ah, uite si solutia. isi face Firea companie municipala de apa! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb