FIREA: "Premierul şi ministrul de Finanţe să vină grabnic în Parlament cu bugetul de stat întârziat"

A.P.
Politică / 2 februarie 2021

"Premierul şi ministrul de Finanţe să vină grabnic în Parlament cu bugetul de stat întârziat"

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a cerut premierului Florin Cîţu şi ministrului de Finanţe Alexandru Nazare să vină repede în Parlament cu bugetul de stat, pentru că românii trebuie să afle ce intenţii are guvernarea de dreapta şi ce investiţii sunt prioritare sau câţi bani merg către sănătate, educaţie, infrastructură, potrivit News.

"Solicităm premierului şi ministrului de Finanţe să vină grabnic în Parlament cu bugetul de stat întârziat. Dl. Cîţu a mai fugit de Parlament şi când a fost invitat să dea explicaţii în faţa Comisiei de buget, la invitaţia senatorului Daniel Zamfir, ca preşedinte al comisiei. Românii trebuie să ştie ce intenţii are guvernarea de dreapta cu viaţa lor. Ce investiţii sunt prioritare, câţi bani merg către sănătate, educaţie, infrastructură. Care sunt alocările bugetare pentru alocaţiile copiilor, creşterea salariilor şi a pensiilor. În toată Europa, chiar şi în perioada de pandemie şi contracţie economică, guvernele au găsit soluţii să nu transfere către populaţie povara acestei perioade. Numai la noi se anunţă austeritate pe toată linia", a afirmat Gabriela Firea, potrivit unei postări de marţi pe pagina de Facebook a PSD.

Senatoarea PSD a adăugat că echipa social-democrată a promovar măsuri pentru toate categoriile socio-profesionale, de câte ori a fost la guvernare.

"Dacă cei cocoţaţi la putere prin minciună şi fraudă nu pot, nu ştiu, nu vor, să facă un pas în spate şi să lase specialiştii social-democraţi să guverneze. De câte ori a fost la guvernare, echipa social-democrată a ştiut să promoveze măsurile prin care toate categoriile socio-profesionale să prospere", a completat Firea.

Vicepremierul Dan Barna a anunţat marţi că obiectivul Executivului este să ajungă săptămâna viitoare bugetul pentru 2021 în Parlament, iar la Ministerul de Finanţe sunt în momentul de faţă discuţii pentru ca deficitul să se închidă la 7% sau 7,2%. Referitor la sporuri, acesta a spus că este făcută o analiză în prezent, însă există unele sporuri care nu mai sunt de actualitate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mai e timp madam Firea. Voi veneati cu bugetul prin aprilie-mai!

    De ce te grăbești? 

    Deci bugetul de stat trebuia sa fie prezentat in Noiembrie, sa fie in dezbatere publica 30 zile si in Decembrie sa fie aprobat conform legii. Acum analfabetii instutionali "da dreapta" in frunte cu analfabetul catu, in loc sa prezinte "schita lor de buget" se eschivau ca acesta trebuie prezentat de viitorul guvern. Asa cum am mai spus, normal era ca fiecare partid care avea pretentia sa fie la guvernare, trebuia sa prezinte propria varianta de buget. Acum looserii "da dreapta", amana bugetul pentru ca habar nu au sa-l faca...bugetul lor e facut de structuri de unde nu se taie, pentru ca imediat catu zboara si are dosar penal. Acum problema lor este ca trebuie scazut cumva deficitul care acum e 9% din PIB si nu e sustenabil. Deci de structuri nu te poti atinge, venituri ioc ca doar au inchis tot, trebuie facute investitii ca doar asa "au justificat" imprumutul urias de 30 miliarde euro si care nu se vad iar de banii europeni nu se pot atinge ca aia nu pot fi furati. Si uite asa, de doua luni capetele seci cauta o solutie de buget...Acum vor sa vanda tot ce a mai ramas staului Roman...gaz, petrol, energie, distributie, agricultura, paduri...Deci prosti, lacomi, fara orizont si impotriva poporului roman

    Firea ca de obicei vrea sa iasa in fata cu gura mare.

    Ciolacule fii atent, curand te vei trezi fara sefia de partid; sunt sanse mari in viitor sa-i duci poseta lui Firea si sa-i chemi masina. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb