FIREA: "Sunt mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare care îl transformă pe Ludovic Orban în inculpat, pentru cel puţin trei infracţiuni"

J.P.
Politică / 2 noiembrie 2020

"Sunt mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare care îl transformă pe Ludovic Orban în inculpat, pentru cel puţin trei infracţiuni"

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că premierul a încălcat legislaţia în vigoare şi a comis cel puţin trei infracţiuni care îl transformă în inculpat pe Ludovic Orban şi anume corupţie şi abuz în serviciu, şantaj la adresa bucureştenilor şi cumpărare de voturi. Ea a susţinut că şeful Executivului a afirmat de mai multe ori că Primăria Capitalei va primi buget atunci când va fi votat candidatul unic al Dreptei Nicuşor Dan în funcţia de primar general. Firea a mai spus că se aşteaptă ca instituţiile statului să se autosesizeze în acest sens, "dacă nu se va întâmpla în perioada următoare, am discutat şi cu avocaţii noştri şi ne gândim foarte serios să depunem plângere", relatează news.ro.

"Ceea ce a afirmat în acest week-end premierul reprezintă deja şi are conotaţie juridică. Sunt mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare care îl transformă pe Ludovic Orban în inculpat, pentru cel puţin trei infracţiuni. Prima - corupţie şi abuz în serviciu, a doua - şantaj la adresa bucureştenilor, a treia - cumpărare de voturi. Este inacceptabil ca un prim-ministru al României să lipsească de resurse cetăţenii acestei ţări dintr-un oraş doar pentru a avea avantaje politice. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciodată şi ne dorim ca instituţiile statului să reacţioneze şi să sancţioneze faptele încă prim-ministrului Ludovic Orban. În primul rând ne-am aştepta ca instituţiile statului să se autosesizeze pentru că sunt declaraţii foarte grave care demonstrează fără putinţă de tăgadă şi şantajul la adresa bucureştenilor, dacă nu îl votaţi pe candidatul meu vă lipsesc de resurse. De asemenea, sabotajul la adresa Capitalei, abuzul în serviciu, pentru că bugetul este naţional, iar bucureştenii contribuie cu 25% la PIB. Oricum prin legea bugetului se întoarce un buget infim, doar 1% pentru Primăria Capitalei. După ce că suma este mică, aceasta nu a fost alocată corespunzător, ceea ce este circumstanţă agravantă. Dacă nu se va întâmpla în perioada următoare, am discutat şi cu avocaţii noştri şi ne gândim foarte serios să depunem plângere. Pentru că aceste lucruri nu trebuie să se perpetueze. Niciodată un politician nu mai trebuie să procedeze de o asemenea manieră în care pur şi simplu să subjuge economic un oraş, mai ales un oraş atât de mare cum este Bucureştiul, cu nevoi atât de multe, doar pentru a avea avantaje politice, însemnând voturi", a declarat Gabriela Firea luni la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Ea a explicat că a cerut un împrumut de la premier şi de Ministerul de Finanţe, cât a fost primar al Capitalei, însă mereu i-a fost refuzat. Firea a adăugat că au fost semnate contracte pentru proiecte prin fonduri europene în valoare de un miliard de euro, o sumă record.

"În campania electorală a repetat de mai multe ori domnul Orban - că Bucureştiul va primi bani atunci când va avea primar de dreapta, primarul propus de domnia sa. Deci este un şantaj pe care l-a făcut la adresa cetăţenilor - dacă nu votaţi aşa cum trebuie şi anume cu candidatul pe care eu îl propun, nu veţi avea bani, nu veţi avea resurse, nu veţi avea dezvoltare, nu vor putea funcţiona în continuitate şi la un nivel decent serviciile de utilitate publică. Nouă ni s-a refuzat inclusiv acordarea unui împrumut, avem un grad mic de îndatorare la Bucureşti, doar 8%, faţă de 30% cât prevede legea. Am făcut mai multe solicitări, atât la premier, cât şi la ministrul de Finanţe, să ne aprobe acordarea unui împrumut de la trezorerie sau prin băncile private. Deci nici măcar un împrumut nu ni s-a aprobat, ştiut fiind faptul că la nivelul Ministerului de Finanţe că suma alocată lunar, cota din impozitul de pe profit era foarte mică. Jumătate din aceasta mergea şi va merge în continuare lună de lună în subvenţii la transportul public şi termoficare. Cealaltă jumătate este foarte mică raportat la numărul mare de lucrări publice care se efectuează la nivelul Bucureştiului - poduri, pasaje, subpralărgiri, 19 spitale, 14 teatre. Banii par foarte mulţi din exterior, dar în momentul în care începi să îi aloci constaţi că în fiecare lună eşti pe deficit. De aceea s-au şi acumulat datorii atât de mari la nivelul PMB. Doi ani şi jumătate am reuşit să ne descurcăm pentru că această cotă lunară pe care o primeam era una substanţială şi acoperea toate cheltuielile. Într-un an şi jumătate lucrurile s-au agravat din punct de vedere financiar, iar în ceea ce priveşte fondurile europene - am depus proiecte pentru 1 miliard de euro, o sumă record. Contractele sunt deja semnate, deci nu se poate spune că am lăsat Primăria fără o sursă de finanţare atât de importantă şi anume fondurile europene", a conchis Firea.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. La ce justitie corupta avem slabe sanse

    1. Daaaa, abuz de firea cu santaj de sticle si gargara vomitata artistic de la podiumul PSD.

    La cat de multe sunt infractiunile comise de Sica, nici nu le mai stim numarul! Doar ca Securitatea i le contabilizeaza si ii face dosarele potrivite, iar atunci cand considera ca nu le mai este suficient de loaial sau ca a ajuns sa aiba o imagine publica prea sifonata, se pot dispensa oricand de el, iar Sica sa devina astfel coleg cu Dragnea!

    1. bre , nu soldoveanca voia sa-i fie nasa de cununie lu' Dracnea ? Pai atuncea sa se duca sa-i fie parinte spiritual ! Sa-l imbarbateze oleaca, ca-i suferind saracu . Ce om bun, voia si el sa ia Romania in spinare s-o duca tomnai in Brazilia, sa ne fie si noua mai bine.Dar n-a vrut Dumnezeu ! Chipes barbat , parca-i Avram Iancu , olecuta mai balai.Sa se duca soldoveanca la el, ca tare se potrivesc.Cand erau ei toti in alb, ca niste arhangheli !

      OK, sa fie cum zici tu, doar ca acum ai incurcat filmele, pt ca nu ruleaza filmul cu Dragnea, ci cel cu Sica Organ!

    de ce mai are tupeul fufa asta sa mai vorbeasca dupa tot cea facut capitalei +circul de la alegeri unde ca de obicei psd nu sa dezmintit hotul striga hotii dar ca de obicei daca nu sunt la conducere sunt morti si ei si mafia infiintata de ei dupa 90care reprezinta cam un sfert di populatia tarii facuti sa fie dependenti de marsaviile psd cam cu astia are de luptat democratia in romania sper sa vad cat mai curand ziua in care un adevarat partid de stanga va lua locul jigodiilor astea

    Integra, pioasa doamna Firea, ne va deschide tuturor dosare penale si vom fi fericiti de asa onoare !

    Vom scrie peste tot numele Firea, ea va fi gloria noastra, ea va decide si va ordona ce ne face bine si ce rau. Strazile se vor numi Firea 1, Firea 2, Firea 3 s.a.m.d. 

    Apropos : 

    Domnule Nicusor , va rog, restituiti doamnei senator Firea ( cucernica ispravniceasa, primar de valoare unica - fost si desigur viitor- ) medaliile de aur pe care dumneaei le-a obtinut la Olimpiadele Internationale de Matematica , pe care dumneavoastra i le-ati furat. 

    Piata Gabriela Firea, Universitatea Gabriela Firea, Teatrul Gabriela Firea, Circul Gabriela Firea, Biserica Gabriela Firea, Mall-ul Gabriela Firea, Academia Gabriela Firea, Spitalul Gabriela Firea, Parcul Gabriela Firea, Fantana Gabriela Firea, Muzeul de Arta Gabriela Firea. Ce capitala ! 

    1. Votez cu tine si mai dau si ceva din partea dorsala pe tot ce zice Firea.

    Mai bine iesea primar al capitalei.Acum are mult timp liber si o sa ne boscorodeasca incontinuu.

    Cred ca daca vrea actiune in justitie sa inceapa cu guvernele PSD. Nu s-a plans ea ca e sabotata de Dragnea si altii din guvernele PSD? Robert Negoita, colegul ei de la PSD a afirmat ca a fost sabotat de Firea.

    Astept inca explicatii de la galagioasa Firea privind achizitia tramvaielor si anularea achizitiei troleielor cu cateva zile inainte de a parasi postul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb