First Bank finalizează achiziţia Bank Leumi România

T.T.
Bănci-Asigurări / 10 iulie 2019

First Bank finalizează achiziţia Bank Leumi România

Ca urmare a finalizării tranzacţiei, Bank Leumi România are un nou Consiliu de Administraţie şi un nou preşedinte executiv

First Bank, deţinută de fondul de investiţii american J.C. Flowers & Co., a finalizat, astăzi, achiziţia pachetului majoritar de acţiuni în cadrul Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel, după ce a obţinut aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei din România şi după îndeplinirea condiţiilor specifice acestui tip de tranzacţie, arată un comunicat al băncii.

"Suntem încântaţi să intrăm în această nouă etapă de creştere. Salutăm cu entuziasm toate noile oportunităţi ce derivă din acest eveniment de referinţă: know-how-ul colegilor noştri de la Bank Leumi România, experienţa acestora în gestionarea unui portofoliu foarte special, clienţii acestei bănci, pe care aşteptăm cu nerăbdare să îi deservim. În următoarele luni, cele două companii vor trece printr-un proces de integrare premergător fuziunii. Avem convingerea că această achiziţie va transforma FIRST BANK într-un partener bancar mai puternic şi mai relevant pentru toţi clienţii noştri actuali şi viitori, prin contribuţia pe care Bank Leumi România o va aduce expertizei noastre anterioare", a declarat Dominic Bruynseels, Preşedinte Executiv First Bank, citat în comunicat.

Clifford Chance Badea a acţionat în calitate de consultant juridic al First Bank în cadrul tranzacţiei, iar Ernst & Young a fost consultantul financiar şi fiscal.

Consultantul juridic al Bank Leumi România în această tranzacţie a fost DLA Piper.

Jefferies LLC a avut calitatea de consultant financiar exclusiv al Bank Leumi Israel, arată sursa citată.

Începând de astăzi, Leumi România are un nou Consiliu de Administraţie şi un nou preşedinte executiv, Ion Popovici.

Ion Popovici este un profesionist cu o experienţă de peste 28 de ani în sectorul bancar. În acest interval, el a deţinut funcţii de top în cadrul unor instituţii bancare importante din România, precum Eximbank, BRD-Groupe Societe Generale etc.

Componenţa noului Consiliu de Administraţie este:

Ilinca Rosetti, Preşedinte

Ilinca Rosetti este în prezent Operating Partner în cadrul JC Flowers& Co.

Ea are o experienţă internaţională de 14 ani în management bancar, pe segmentul de corporate banking şi cooperare pentru dezvoltare financiară, în Europa Centrală şi de Est.

Robert Maxim

Robert Maxim, în prezent Partener al Ensight Management Consulting, are o experienţă profesională de peste 20 de ani în consultanţă de management. El a fost Manager al Departamentului de Consultanţă din cadrul KPMG şi e-Business Head în cadrul Citibank România.

Robert Maxim este Consultant Certificat în Management (CMC) şi Auditor Certificat de Sisteme Informatice (CISA).

Manfred Rauchwerger

Manfred Rauchwerger este un senior al industriei bancare, cu aproape 46 de ani de experienţă la nivel înalt pe piaţa bancară românească şi internaţională.

Şi-a dedicat cariera brand-ului Leumi, ca vicepreşedinte şi consilier al Bank Leumi Israel şi Bank Leumi România. Are o expertiză vastă în vânzări, retail private banking şi pieţe de capital.

Răzvan Filcescu

Răzvan Filcescu este un profesionist cu peste 20 de ani de experienţă în sectorul financiar-bancar. În prezent, el detine rolul de vicepreşedinte în cadrul FIRST BANK, sub rezerva obţinerii aprobării din partea BNR.

Bogdan Ciobotaru

Bogdan Ciobotaru a deţinut funcţia de Director Finanţări pentru Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa în cadrul Renaissance Capital. Anterior, Ciobotaru a ocupat funcţia de director executiv în divizia de Investment Banking a Morgan Stanley Londra, unde a lucrat peste 10 ani. Din 2017, el este director independent, non-executiv al Digi Communications N.V.

Cu sediul în Bucureşti, First Bank oferă o gamă largă de produse şi servicii adresate atât clienţilor locali cât şi celor internaţionali, incluzând activităţi de retail, IMM şi corporate banking.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb