"Fitch" a coborât ratingul diviziei de asigurări a ING

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 octombrie 2009

Agenţia de evaluare financiară "Fitch Ratings" a coborât, ieri, de la "A" la "A-" calificativul acordat creditelor pe termen lung pentru "ING Verzekeringen" NV, divizia de asigurări a grupului financiar olandez ING, şi a plasat ratingul sub supraveghere cu perspectivă negativă. Decizia "Fitch" vinde după ce, luni, ING a anunţat că îşi va separa activităţile bancare de cele de asigurări.

Potrivit "Fitch", retrogradarea a avut la bază ideea că operaţiunile diviziei "ING Verzekeringen" nu vor mai beneficia de apartenenţa la o organizaţie majoră de bănci şi asigurări, ceea ce va reduce flexibilitatea financiară.

Plasarea sub supraveghere cu perspectivă negativă reflectă nesiguranţa generată de desprindere cu privire la franciză şi la poziţia operaţiunilor de asigurări ale ING.

Subsidiarele din Statele Unite ale "ING Verzekeringen" au fost, de asemenea, retrogradate, "Fitch" reducându-le ratingurile de putere financiară la "A-". Şi acestea rămân sub supraveghere cu perspectivă negativă. Pe de altă parte, "Fitch" a confirmat ratingul "A+" pentru creditele pe termen lung emise de "ING Bank" NV, cu perspectivă stabilă, şi a coborât de la "B/C" la "C" ratingul individual.

Agenţia a confirmat şi ratingul "A" pentru creditele pe termen lung emise de "ING Group", schimbând perpectiva de la negativă la stabilă, şi a atribuit ratingul de suport "1".

Luni, ING a anunţat că vrea să desprindă toate operaţiunile de asigurări până la finele lui 2013. În prezent, grupul ING are două mari subsidiare: "ING Bank", care operează cea mai mare parte a activităţilor bancare, şi "ING Verzekeringen", care se ocupă cu activităţile din sectorul asigurărilor.

Desprinderea diviziei de asigurări face parte dintr-un plan de restructurare solicitat de Comisia Europeană.

"Fitch" va decide ce măsuri va lua în urma plasării sub supraveghere a "ING Verzekeringen" după ce se va finaliza procesul de desprindere a activităţilor de asigurări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb