Fitch a îmbunătăţit ratingul KazMunaiGaz la "BBB" cu perspectivă stabilă

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 noiembrie 2012

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit, ieri, ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută ale KazMunaiGaz National Company (proprietarul Rompetrol Group) până la "BBB' cu perspectivă stabilă, informează un comunicat de presă al Fitch. Acţiunea vine la o zi după ce Fitch a îmbunătăţit, cu o treaptă, ratingul de ţară al Kazahstanului, până la "BBB plus' de la "BBB', în timp ce ratingul pentru datoriile în monedă locală a fost îmbunătăţit la "A minus' de la "BBB plus', perspectiva asociată fiind stabilă în ambele cazuri.

"KazMunaiGaz National Company continuă să beneficieze de pe urma legăturilor puternice cu guvernul kazah. Cu toate acestea, un sprijin financiar complet şi la timp, care să permită alinierea ratingului companiei cu ratingul de ţară, nu este sigur. În consecinţă, ratingurile KazMunaiGaz sunt cu o treaptă sub ratingul suveran", subliniază agenţia de evaluare.

Potrivit Fitch, citat de Agerpres, ratingul KazMunaiGaz va fi afectat de o acţiune asupra ratingului suveran, orice îmbunătăţire a ratingului de ţară va fi urmată de o îmbunătăţire a ratingului KazMunaiGaz cu o diferenţă de o treaptă. În sens invers, achiziţii agresive şi/sau programe de investiţii care să conducă la o deteriorare semnificativă a îndatorării ar putea fi negative pentru ratingul companiei.

KazMunaiGas este o companie petrolieră controlată de statul kazah. În luna august 2007, KazMunaiGas a semnat un acord de achiziţie de acţiuni cu Rompetrol Holding SA (Elveţia) pentru 75% din titlurile companiei olandeze The Rompetrol Group. Ulterior, omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut participaţia de 25 la sută pe care o mai deţinea la Rompetrol Group către compania KazMunaiGas (KMG), care a ajuns să controleze în totalitate grupul Rompetrol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb