"Flamingo" intră luni pe Bursă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iulie 2005

"Flamingo International" va fi listată, luni, la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), preţul de deschidere fiind de 2,3 RON/acţiune. în prima zi de tranzacţionare va fi suspendată limita de +/-15%, pînă la formarea liberă, pe baza cererii şi ofertei, a unui preţ de referinţă. Această măsură este luată pentru a putea fi stabilit preţul corect al acţiunii "Flamingo".

Dragoş Simion, preşedintele "Flamingo", ne-a declarat: "Este evident că lucrurile vor evolua în bine o dată cu listarea companiei pe Bursă. Situaţia politică actuală destul de incertă, demisia Guvernului şi posibilitatea unor alegeri anticipate reprezintă factori care pot influenţa mai mult sau mai puţin evoluţia acţiunilor. Pe termen lung, cu siguranţă că acţiunile < Flamingo > vor creşte semnificativ, în primul rînd datorită planurilor strategice ale companiei generatoare de profit". Dragoş Simion este de părere că modul în care percep investitorii străini listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti, cît şi apetitul acestora pentru titlurile "Flamnigo" vor contura evoluţia acţiunilor pe piaţa de capital.

Variaţia maximă de preţ pe Bursă pentru acţiunile "Flamingo" este aceeaşi ca şi în cazul titlurilor emitenţilor exis-tenţi deja, respectiv de +/-15%, prag admis pentru un instrument financiar într-o şedinţă bursieră. Directorul general al Bursei de Valori, Stere Farmache, ne-a declarat: "În principiu, listările de noi companii sînt în măsură să genereze o creştere a indicilor bursieri şi implicit a capitalizării bursiere".

Intervalul dintre momentul decontării acţiunilor subscrise în cadrul ofertei publice şi data listării a fost de numai trei săptămîni, ceea ce reprezintă un record comparativ cu celelalte două oferte publice iniţiale, derulate de SSIF Borker şi Vrancart Adjud, pentru care perioada a fost de circa două luni.

"Flamingo International" a derulat, în perioada 15-22 iunie, prima ofertă publică primară de acţiuni a unei firme româneşti de IT.

Data alocării subscrierilor făcute în cadrul ofertei a fost 24 iunie, iar decontarea s-a realizat prin sistemul de compensare - decontare al Bursei.

Oferta a fost intermediată de un consorţiu format din "Raiffeisen Capital & Investment" şi "ING Securities" şi a fost suprasubscrisă de 3,7 ori.

Preţul de subscriere în cadrul ofertei a fost cuprins între 1,8 RON şi 2,4 RON/acţiune, iar cel final a fost stabilit la 2,3 RON/ titlu.

Valoarea totală a subscrierilor a însumat aproximativ 40,6 milioane de euro, de patru ori peste nivelul prognozat, de circa 10 milioane de euro.

"Flamingo International" este o firmă specializată în comercializarea de produse IT, proiectarea şi producţia de calculatoare personale, fiind înfiinţată în anul 1994.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb