FLORIN CÎŢU: ''Am cerut să oprim toate schimburile comerciale cu Rusia''

G.U.
Politică / 9 martie 2022

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, susţine oprirea tuturor schimburilor comerciale cu Rusia, iar în acest sens a depus un amendament la OUG 25/2021 pentru ca firmele ruseşti să nu mai poată participa la achiziţiile publice din România, potrivit Agerpres.

"Eu am cerut să oprim toate schimburile comerciale cu Rusia. De fiecare dată când facem comerţ cu Rusia şi cumpărăm de acolo, bineînţeles că susţinem un regim totalitar, care pentru noi reprezintă un risc în viitor, trebuie să recunoaştem acest lucru. Eu am susţinut aceste măsuri, până la urmă trebuie să fie decizia coaliţiei, dar eu personal susţin, în continuare, măsuri mai dure, sancţiuni mai dure pentru Rusia. Şi vedeţi că acesta este trendul global şi vedeţi că există costuri pentru toate ţările. Liderii importanţi la nivel global, lideri cu viziune, îşi asumă aceste riscuri pentru că este vorba de viitorul nostru, este siguranţa noastră pe viitor, nu este vorba despre acum", a afirmat Cîţu, miercuri, la Senat.

Acesta a evidenţiat că trebuie implementate sancţiunile aplicate Rusiei de Uniunea Europeană.

"Amendamentul este la ordonanţa prin care China este exclusă de la licitaţiile cu statul român şi am completat-o cu acest amendament prin care companiile ruseşti nu vor putea să participe la licitaţii unde sunt fonduri europene sau de la bugetul României", a adăugat liderul PNL.

Întrebat dacă activele firmelor sau băncilor ruseşti au fost îngheţate în România, Cîţu a spus: "Aici, Ministerul Finanţelor trebuie să comunice mai mult sau mai bine, zic eu. Mi se pare clar că în România, când noi ştim că sunt investitori ruşi în România, ştim că sunt tot felul de influenţe, am tot vorbit de propaganda rusă şi nu-i găsim, nu ştim unde sunt. Aici trebuie mai multă transparenţă şi, zic eu, mai mult curaj din partea instituţiilor statului român, pentru că se vede că în Europa există curaj şi se iau aceste măsuri".

Preşedintele Senatului a mai menţionat că a depus şi un amendament referitor la plata contribuţiilor de către antreprenorii pentru eliminarea unor prevederi. "(Ordonanţa) îi făcea pe antreprenori criminali dacă nu plăteau contribuţii. (...) Nu se poate trece de la antreprenorul este un erou la antreprenorul este un un criminal, aşa peste noapte. Nu se poate. Mai ales că acum avem nevoie, şi tot timpul am avut nevoie, de antreprenori, pentru că ei sunt cei care plătesc salarii, cei care plătesc taxe şi contribuţii", a completat Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. poporul ar propune ca sa munciti voi pe gratis pana se termina mandatul si anaful sa va intrebe de sursa banilor ce va intra si au intrat in conturi. Ca prea va aberati si pe cheltuiala omului de rand.

    Dupa razboi ce o sa faci Catu, te muti in America, la o corporatie ?!

    1. Nu avem noi norocul asta,visezi cu ochii deschisi.

    Pe Cuţulache asta, nici vaccinul antirabic nu-l mai salveaza din situatia in care-a ajuns!

    Ai frânat contractele și - nainte de al 3 - lea război mondial : prețul l - ai ales mega liberal cum dă bine .

    Catelusul SUA sare repede sa execute ordinele. In schimb Ungaria si Germania folosesc din plin gazul rusesc, normal ca nu isi lasa populatia si firmele la mila altora.

    1. Asa si trebuie sa faca,problema este ca de poporul asta nu are cine sa aiba grija,cica sa mai scadem temperatura in case cu 1-2 grade pentru ucrainieni,in spirit de solidaritate.Ca ce chestie,ei ar fi facut asta pentru noi?Ajuti,ajuti,nicio problema dar au toate o limita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb