FLORIN CÎŢU: "PNL nu va fi îngenuncheat"

G.B
Politică / 1 octombrie 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a declarat, ieri, că sunt şanse foarte mari, peste 50%, să rămână prim-ministru cu drepturi depline şi după ziua de marţi, în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului, transmiţând că PNL nu va fi "îngenuncheat" şi nu negociază cu "cei care stau la masă cu PSD", potrivit Agerpres.

"PNL tocmai a avut un congres unde am câştigat preşedinţia PNL. Nu există altă variantă pentru PNL. Şi am spus-o şi înainte de congres şi acum. A fost votul în BPN de două ori. Nu există altă variantă pentru PNL şi asta trebuie să o înţeleagă toţi cei care vor să negocieze cu PNL. Ce pot să spun este că PNL o să fie la guvernare şi va guverna până în 2024 cu premier. Nu există o altă variantă pentru PNL. Avem atât de multe de făcut şi avem un program de guvernare axat pe reforme. Eu nu cred şi vreau să-i văd pe cei de la USR votând în Parlament cu PSD şi AUR împotriva reformelor din PNRR, împotriva reformei pensiilor pe care împreună am făcut-o, reforma salarizării, reforma administraţiei. Vreau să văd că se aşa se întâmplă", a afirmat Cîţu, la TVR1.

El a adăugat că PNL va guverna în perioada următoare.

Întrebat ce şanse sunt ca Guvernul să supravieţuiască moţiunii de cenzură de marţi şi să rămână premier cu drepturi depline, Cîţu a spus: "Şanse foarte mari. Da, cred că sunt mai mari de 50%. Mă bazez pe toate strategiile şi pe negocierile om cu om şi pe mai multe lucruri".

Chestionat cum va guverna PNL dacă Guvernul cade, Cîţu a spus: "Vom face o majoritate care să susţină un guvern. În Parlamentul României sunt sigur că sunt parlamentari responsabili care vor vota un guvern care vine cu un program de reforme care vor duce la beneficii pentru români, lucru pe care l-am început".

"Eu spun ce va face PNL. Şi în această perioadă am văzut foarte multe atacuri la PNL. Trebuie să se oprească. PNL nu este îngenuncheat de nimeni şi nu va fi îngenuncheat cât voi fi preşedinte al PNL. Nici din interiorul PNL, nici din exteriorul PNL. Iar cei care vor să negocieze cu PNL trebuie să fie atenţi la mişcările pe care le fac în perioada următoare. Noi nu negociem cu cei care stau la masă cu PSD, cel mai mare duşman al poporului român din ultimii 30 de ani, şi cu AUR. Dacă stai la masă cu ei, nu poţi să stai la masă cu noi. Este foarte clar. (...) I-am văzut pe cei de la USR că sunt lângă PSD. În momentul în care tu spui că eşti lângă PSD, nu mai ai cum să stai vreodată lângă PNL", a subliniat liderul liberal.

Potrivit premierului, dacă acest Guvern va cădea, următorul va fi creat de PNL, UDMR, minorităţi, fără USR PLUS, prin negocieri.

"Cred că USR PLUS nu vrea să fie la guvernare. (...) Eu sunt sigur că sunt foarte mulţi oameni din USR PLUS care înţeleg că direcţia în care conducerea partidului merge este una greşită", a susţinut Florin Cîţu.

El a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis îl susţine.

"Nu mai e nevoie de semnale. Domnul preşedinte Klaus Iohannis a spus foarte clar, cred că şi la congres şi din Statele Unite, că nu există niciun motiv pentru mine să-mi dau demisia sau să fiu demis. Mai mult de atât nu putea să spună", a precizat premierul.

În opinia sa, "portiţa" de ieşire din această situaţie ar fi dacă USR ar renunţa la alianţa "toxică" cu PSD şi AUR înainte de votul la moţiunea de cenzură.

"Eu vreau să-i văd marţi pe cei de la USR alături de PSD când votează. Ar fi o premieră pentru România. Rezultatul votului trebuie să şi-l asume, aruncă România într-o perioadă de negocieri în care nu ştim cum se va ieşi de acolo şi ce se va întâmpla, în timp ce românii aşteaptă facturile la energie, investiţii, soluţii, iar ei vor sta în Parlament şi vor negocia. (...) Cheia rezolvării situaţiei este la USR, dacă renunţă la alianţa toxică cu PSD şi AUR, aceasta ar fi portiţa de ieşire", a adăugat premierul.

Întrebat de ce PNL nu renunţă la el ca premier, Cîţu a răspuns: "Sunt două lucruri. În primul rând, nu există nicio garanţie că nu se va mai întâmpla".

"În al doilea rând, PNL a trecut tocmai printr-un congres în care şi-a ales conducerea, şi-a ales preşedintele PNL, iar premierul este preşedintele PNL. Şi cei care negociază cu PNL trebuie să respecte PNL. Nu este vorba despre mine, este vorba despre ceea ce reprezintă PNL şi preşedintele PNL. Eu am arătat că pot să mă dau la o parte când a fost în interesul PNL. Dar, astăzi este altă situaţie: sunt preşedintele PNL şi nu voi permite nimănui din interior sau exterior să vorbească de rău sau să încerce să îngenuncheze PNL", a adăugat Cîţu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. PNL merge cu pasi repezi pe urma PNTCD. Partidul nu mai are oameni cu impact electoral ci doar activisti de partid aroganti si repulsivi. Urmatoarele alegeri va vor lovi ca un tren de mare viteza !

    PNL nu poate fi îngenuncheat! E praf si pulbere !

    Voi doi nu aveti nimic liberal in voi.

    Voi stiti cu dictatura si planificarea. 

    Sunteti niste fanarioti de fapt, care nu faceti nicio constructie adevărată pe fond in România. 

    Am ajuns niste marionete UE, fara nicio activitate proprie romaneasca, piata de desfacere si colonie de munca. 

    UE si-a fumat rostul din păcate, favorizeaza numai Germania in primul rand. 

    Romania, tara cu gaze, ape, petrol de ce sa accepte incompetența UE pe preturi energie ?

    Ce capitalism si piata libera e ăsta cand monopolurile hotărâsc ? 

    Omul asta traieste clar intr-o alta realitate, in care prafurile si ierburile sunt la loc de cinste!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb