FLORIN CÎŢU: "Sunt două luni foarte importante pentru noi, aprilie şi mai"

S.B.
Politică / 5 aprilie 2021

"Sunt două luni foarte importante pentru noi, aprilie şi mai"

Premieurl Florin Cîţu a declarat luni, referindu-se la campania de vaccinare anti-COVID, că sunt două luni foarte importante aprilie şi mai, estimând că la finalul lunii mai ar însemna să avem, într-un scenariu mai pesimist, 5 milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist 6,3 milioane, informează news.ro.

El a aprecizat că este necesară o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Şeful Guvernului a subliniat ţi că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică lucrurile s-au stabilizat.

"Sunt două luni foarte importante pentru noi - aprilie şi mai -pentru că în aceste două luni vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai ar însemna să avem, într-un scenariu mai pesimist,, 5 milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist 6,3 milioane", a afirmat premierul.

El a făcut apel la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene să meargă să facă o campanie de informare privind vaccinarea.

"Este nevoie de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural", consideră Florin Cîţu.

"Aşa cum arată lucrurile, şi m-am asigurat că avem dozele necesare pentru vaccin, dar vom avea la sfârşitul lunii iulie 10 milioane de doze de vaccin. E important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Întâi trebuie să ne programăm şi apoi vom putea să vorbim de 10 milioane persoane vaccinate la sfârşitul lunii iulie, ceea ce clar arată 70% de persoane adulte şi putem vorbi despre redeschiderea economiei aproape în totalitate", a subliniat Cîţu.

El a precizat că vorbit luni cu reprezentanţii Comitetului de Coordonare a Vaccinării şi că rămâne la mijlocul lui aprilie să putem să vaccinăm 100.000 persoane pe zi.

"Astăzi, din păcate, sunt doar 767,803 persoane înscrise pe lista de programare. Ca să putem să revenim la normalitate, singura soluţie e vaccinarea", a argumentat prim-ministrul.

El a afirmat şi că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică lucrurile s-au stabilizat.

"Am luat nişte măsuri, după ce m-am consultat cu primarii, cu reprezentanţii cultelor şi se poate să sărbătoreşti Paştele în această perioadă. Am luat măsurile după ce am discutat cu mai mulţi factori de decizie şi se vede că avem rezultate. Avem un platou care se menţine de aproape o săptămână, la fel şi dacă mă uit la procentul persoanelor confirmate. Pe Bucureşti avem iar o stabilizare, chiar o scădere în ultimele zile, şi la Ilfov avem un platou şi în judeţul Timiş scade. În ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile la mia de locuitori, Bucureştiul a atins un maxim acum câteva zile, iar acum scade. Vă cer să aveţi răbdare. Măsurile funcţionează. Avem datele care arată că situaţia epidemiologică a ajuns la un platou. Aşteptăm o îmbunătăţire, dar nu se poate îmbunătăţi fără aceste măsuri pe care le-am luat până acum. E o presiune pe sistemul de sănătate în acest moment. Putem să ajutăm doar prin respectarea măsurilor şi prin vaccinare", a declarat Cîţu, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mai lasa campania de vaccinare ca e Aprilie si nu ati facut un km de autostrada in anii (2020 si 2021) cu "cele mai mari investitii" din ultimii 30 de ani:-)...Autostrazi nu, agricultura nu, economie nu, scoli inchise...doar imprumuturi si campanii de vaccinare toata ziua

    1. ce exigenti sunteti cu astia in plina criza dar cu vacari de pesedisti pe crestere economica nu aveati asa pretentii manglii msai sunteti, ziceti mersi cu psd eram jumate morti in case si cu tara in incapacitate de plata dar de iti trebuie si ceva creier sa vezi situatia in ansamblu, la acest capitol pro pesedisti stau prost

    Vrabia malai viseaza, iar Potaia, un os de ros! S-o crezi tu, mai Bichonule! Pt ca dupa ce se vor inscrie si se vor ingramadi toti disperatii dupa "otrava si moartea din seringa"(cam pana spre sfarsitul lunii aprilie), apoi o sa bata vantul prin platformele si centrele lor! Bineinteles ca, vazand asta, nenorocitii astia vor incepe apoi cu amenintari, interdictii, sanctiuni si discriminari de toate felurile, ca sa bage teroarea in mamaligari, iar acestia sa se nenoroceasca cu vaccinurile lor criminale! Preotii ortodocsi si nu numai, isi vor face pacate mari, daca vor promova in randul enoriasilor, aceste seruri letale!

    1. adeptilor lui sosoaca speram sa le dea cate un pui de covid ca sa revina cu picioarele pe pamant sau sub el dupa cum le e norocul, dar in spital nar trebui primiti

      Esi bine? Sau ai vreo criza? Are vreo legatura articolul de fatza sau comentariul meu, cu Sosoaca? Sau doar vrei sa te bage si pe tine cineva in seama?

      Cel mai sigur vaccin e Antigripalul asta nu are efectele secundare precum ala de Covid.Vaccinati-va cu Antigripal si nu o sa va mai imbolnaviti deloc; dar macar cu asta vaccinati-va !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb