FLORIN CÎŢU:  "Trebuie să reformăm întreg sistemul de pensii, fără o reformă clară nu vor mai fi bani"

M.A.
Politică / 8 ianuarie 2020

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că este necesară reformarea rapidă a sistemului de pensii, pentru că, altfel, celor născuţi după 1970 nu va mai avea cine să le plătească pensiile, întrucât nu vor mai fi bani, informează News.ro.

"Este momentul să venim cu o viziune pe termen lung, cârpeli s-au tot făcut de 30 de ani", a menţionat ministrul Finanţelor.

Florin Cîţu a vorbit, marţi seară, la Realitatea Plus, despre faptul că Legea pensiilor va fi pusă în aplicare exact aşa cum este, în 2020, banii fiind prevăzuţi în buget.

Domnia sa a precizat, însă, că va continua discuţia despre pensiile speciale şi speră în rezolvarea acestei probleme în acest an.

"Există acest drept pentru a avea o pensie care nu este legată de contributivitate, dar calculul acestei pensii este în atribuţiile Guvernului, asta nu înseamnă că trebuie să fie pensii de zeci de mii de lei, care să fie mai mari decât un salariu. Exist categorii care, prin tratate internaţionale, au dreptul la pensii de serviciu, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie pensii nesimţite", a spus Cîţu.

Acesta susţine că dezbaterea din societate despre pensiile speciale "este benefică".

"Noi susţinem în continuare un singur principiu pentru pensii: contributivitate pentru că nu există două Românii sau două tipuri de români, unii mai speciali decât alţii. Suntem aceiaşi oameni. (...) Sistemul de pensii astăzi este ca un caritas - cât ai oameni să contribuie, este ok, dar având în vedere evoluţia demografică din România, cei care sunt născuţi cam prin anii 70 nu vor mai avea cine să le plătească pensia", a mai adăugat ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, trebuie o reformă a sistemului de pensii: "Trebuie să luăm o decizie foarte rapid despre reforma sistemului de pensii. Nu se întâmplă peste noapte, durează cam 10 - 15, poate 20 de ani, să reaşezăm situaţia. (...)Trebuie să reformăm întreg sistemul de pensii că, fără o refromă clară, nu vor mai fi bani. Este momentul să venim cu o viziune pe termen lung. Pe termen scurt, cârpeli s-au tot făcut de 30 de ani".

Cîţu a afirmat că în acest an contribuţia la Pilonul 2 este menţinută la 3,75%, iar din 2021 va fi 5% şi va creşte, dar "nu este suficient".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. dar nu ne atingem de pensiile militarilor pentru ca este un standard NATO iar pe militieni si securisti si urmasii lor politie si n-spe servicii d einformatii ii asimilam armatei (pentru ca sunt fratii nostri) iar de procurori si judecatori ne e frica pe de o parte, pe de alta ne asigura guvernarea vesnica. Un fel de Nirvana a guvernarii. Protejatii nostri o sa iasa la 45 de ani la pensie cu pensie speciala si o sa incaseze pensia inca 45 de ani. O sa reformam doar pensiile celor care au contribuit ca prostii si eventual fondurile lor le vom da spre gestionare prietenilor nostri care ne-au adus la guvernare.

    1. la cum gindesti si te exprimi esti roman

      are perfecta dreptate. nu-i clar ce vrei sa zici tu.

      Am trimis o scrisoare la dna. Ministru,Nr

      43807/06.12.2019 prin care făceam propuneri pertinente de modificare a legii nr.127/2019. Am primit un răspuns, într-un limbaj de lemn de la directoarea PSD din minister, doamna Juganaru, care-mi explica cat de buna este legea 127/2019,invocând aiurea texte din lege. Deci dumneaei este miniparlamentul din minister care mi-a respins fara drept de apel propunerile de amendare a legii. Doamna ministru o fi știind că este sabotata la greu ?

    Sunt la: CARITAS, FNI , SOV,

    Mariti varstele de pensionare mai ales pt cei ce doresc si sunt sanatosi !

    Luati si alte masuri sa nu mai creasca aberant pensiile justitiei 

    Ministru are mare dreptate cind a spus ca pensiile sint nesimtite. Sa nu uitam ca cine ia aceste pensii este la fel de nesimtit.

    Saracia ii va mana pe oameni in strazi sa lupte impotriva descendentilor bolsevicilor de dinainte de 89, azi prezenti si de 3 DECENII la putere! Care ard si isi bat joc de pacienti prin spitale proaste (Beuran nu e vinovat, ci mana criminala care a pus spirt si nu a sters patul de operatie)!!! Prescrierea in justitie pentru acesti criminali de razboi impotriva poporului roman de peste 39 de ani se va revoca! Oamenii politici care au adus tara la saracie vor fi supusi judecatii publice!!! PRECUM VISINESCU!!! REVOLTELE VOR FACE POSIBIL ACEST LUCRU!!! ALESII SI-AU MARIT VENITURILE CU 500 DE EURO PE LUNA, DAR PENTRU SCLAVI LUCRUL NU E POSIBIL!!! MARTIRII ULTIMILOR 39 de ani, siliti sa indure conditii proste de civilizatie, isi vor fi gasit dreptatea!!! Sute de miliarde de dolari au fost furate de TRUPELE DE REPRESIUNE CONTRA POPORULUI ROMAN!!! ACUM VOR SA FURE SI PENSIILE!!! UN SPITAL AL NEAMULUI CU O SUPRAFATA DE 300 de HA PE VARF DE MUNTE SI TEHNICA DE VIITOR NU A FOST CONSTRUIT!!!

    Minte nu-i : o fabrică de roboti, de sateliți, de rachetă, de făcut roni etc.

    METODE ASCUNSE DE EXTERMINARE A ABRUTIZATILOR DE COMUNISM EXTREM=BOLSEVISM:

    1. LIPSA SPITALELOR CU TEHNICA DE VARF, EXISTENTA SPITALELOR CU SPAGI SI CU PACIENTII CARE ARD IN SALILE DE OPERATII. 

    2. IN VIATA VIETILOR LOR, MAJORITATEA PENSIONARILOR NU VISAU PENSII MAI MARI DE 800 de $ PE LUNA, DOREAU MICSORAREA PENSIILOR SPECIALE, PENTRU CA STAPANITORII SA FURE SI MAI MULT, DOAR NU AVEAU SA LE DEA LOR ACESTI BANI. 

    3. LIPSA CIVILIZATIEI ADEVARATE, AUTOSTRAZI, SPITALE ALE NEAMULUI DE 300 de HA, IN LOCURI EXOTICE, DE TIP ZGARIE-NORI, VENITURI DE VEST, DE 2000 de $/LUNA!!! 

    PS> POT TRAI POLITICIENII SI GUVERNATORUL CU DOAR 480 de $ PE LUNA, PENTRU CA APARE DESERTUL FINANCIAR TIMP DE 40 de ANI???

    REVOLTELE VOR URMA!!! MARTIRII NEAMULUI, TRAITORII ACESTEI SOCIETATI EXTREM DE SARACE, SE VOR TREZI LA VIATA!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb