Starea de sănătate a sistemului bancar românesc este bună, politicile economice comune ale Guvernului şi Băncii Naţionale a României (BNR) fiind de natură să reducă efectele crizei financiare internaţionale în mediul economico-financiar din ţară, a afirmat vineri, la Hunedoara, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.
Prim-viceguvernatorul BNR a explicat: "Avem bănci solide, care pot continua, în mod eficient, activitatea de creditare, desigur, în paralel cu atragerea într-un mod activ, dinamic, a depozitelor. Considerăm că prin combinaţia de politici economice a Guvernului şi a BNR se pot reduce, minimiza, efectele crizei financiare internaţionale în mediul economico-financiar din ţara noastră.
Creşterile de preţuri din ultima perioadă, precum şi cele aşteptate îi vor determina pe producătorii din industria agro-alimentară sa apeleze la credite", a declarat Veronica Toncea, directorul general al Fondului de Garantare al Creditului Rural (FGCR) în cadrul unei dezbateri privind agricultura.
Prim-viceguvernatorul BNR a participat vineri, la Hunedoara, la conferinţa bancară regională cu tema "Criza financiară mondială: provocări pentru capitalul naţional şi economia naţională", manifestare organizată de Institutul Bancar Român (IBR) în parteneriat cu Uniunea Naţională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor din România.
La dezbateri au fost invitaţi directori ai sucursalelor bancare din judeţele Hunedoara şi Arad, precum şi directori sau preşedinţi ai caselor de ajutor reciproc din cele două zone ale ţări. Discuţiile s-au constituit într-un schimb de idei şi informaţii privind mediul economic din ţara noastră, starea sectorului bancar şi evoluţiile viitoare ale acestuia.