FLORIN ROMAN: "N-am ajuns ministru la beletristică"

G.B
Politică / 6 decembrie 2021

Florin Roman

Florin Roman

Florin Roman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, şi-a trecut în CV lucrarea "Teoria sistemelor informaţionale", însă nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională. Acesta a declarat că el n-a ajuns "ministru la beletristică şi nu e cel mai important lucru". Totodată, el a afirmat că este un avantaj că nu are "legătură cu acel domeniu", potrivit Digi24.

Florin Roman şi-a trecut în CV lucrarea "Teoria sistemelor informaţionale", însă nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională. Ministrul a spus că nu a găsit-o nici acasă. Ulterior, el a precizat că "se creează o confuzie între publicarea unei cărţi şi o lucrare de cercetare ştiinţifică".

"Am precizat clar că potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărţi publicate. Am făcut precizarea, că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 şi o revistă din 2006. Ăsta e adevărul!

Eu sunt cu conştiinţa împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijenţă că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani, neconsiderând că e foarte concludentă.

Ea a fost confirmată şi de profesorul cu care am lucrat, dar ştiţi cum e în lumea asta... Când ajungi ministru, sunt şi lucruri bune şi lucruri mai puţin bune. Sunt şi lucruri care pot contestate sau nu, sunt oameni care oricâte lămuriri aduci te cred şi alţii nu cred în ce spui.

Când activam ca jurnalist aveam o colecţie personală în care arhivam. Sunt lucruri de-a lungul anilor pe care le păstrez, pe altele le consider mai puţin importante şi nu le păstrez. Nu m-am gândit la vremea respectivă că o asemenea neglijenţă ar putea să însemne o situaţie... Domnul profesor Paraschiv a confirmat-o", a declarat Florin Roman, pentru B1 TV.

"Dacă-mi permiteţi şi o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică şi nu e cel mai important lucru. Cel mai important lucru e că eu am făcut un lucru bun. Dacă sunt criticat pentru această neglijenţă, au tot dreptul cei care au criticat. Sunt persoană publică, dacă apar semne de întrebare, am ieşit şi am dat explicaţii. Cei care vor să le înţeleagă le înţeleg, cei care nu vor, nu", a mai spus Florin Roman.

Întrebat cum şi-a dat seama că a început să deranjeze şi, în general, cum îşi dă seama un ministru că începe să deranjeze, Roman a răspuns: "Deci există acest sistem când vine un nou ministru, există delaţiuni între colegi, informaţii date pe surse".

"Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu eu îl văd ca pe un avantaj pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitaţi în spate, majoritatea au firme, afaceri în acea zonă.

Mai bine să ai un ministru fără tangenţă în acea zonă că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrităţii, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu", a mai spus Roman la B1 TV.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. nea caisa, cum poti conduce un domeniu daca nu vii din el, deci esti pe dinafara? Ce faceti voi e rotirea cadrelor de pe vremea comunistilor! Adica faceti totul pt. ca sa se aleaga praful din toate...

    Inca n-a ajuns la ultima varianta cu explicatiile.

    ... nu este decat un impostor de cea mai joasa spetza ! HUUUUUUOOOOOOOO !!!!!!

    ... nu este decat un impostor de cea mai joasa spetza ! HUUUUUUOOOOOOOO !!!!!!

    ... nu este decat un impostor de cea mai joasa spetza ! HUUUUUUOOOOOOOO !!!!!!

    Prototipul activistului de partid pentru care partidul e in toate si "Fie omul cat de prost, mintea vine dupa post" . Jegul asta este dovada a tot ce pute in democratia noastra de sistem , in noul partid liberal. Asta este la fel de ticalos ca un PSD-ist dar mai incompetent. CV-ul jegului este un exemplu de cum sunt dati deoparte oamenii competenti pentru uneltele sistemului cu CV-uri fabricate si studii pe turnanta rapida. Daca il asculti, gunoiul are cabotinismul sa vorbeasca de competenta si cinste.

    OMUL NEPOTRIVIT LA LOCUL NEPOTRIVIT !!!

    1. Chiar asa.Pe postul asta trebuia pus un maniac din ala care toata ziua-i cu ochii in calculator.Nea coitza asta ce sa cerceteze?Sau ce sa digitalizeze?asta de abia-si stie deschide e-mailurile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb