FLORIN ROMAN, PNL: "Iniţiativa UDMR de modificare a Legii administraţiei publice locale a fost respinsă"

A.C.
Politică / 4 octombrie 2017

Florin Roman (Sursa foto: Facebook)

Florin Roman (Sursa foto: Facebook)

Parlamentarii din comisiile juridice, de administraţie publică şi pentru drepturile omului au respins astăzi, cu majoritate de voturi, fără dezbateri pe articole, proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii 215/2001 a administraţiei publice locale, iniţiat de UDMR, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, reprezentanţii PNL au evidenţiat că ţara noastră respectă în integralitate Convenţia-cadru privind protecţia minorităţilor naţionale, document invocat de iniţiatori şi de liderii UDMR pentru completarea şi modificarea Legii 215 a administraţiei publice locale, iar prevederile europene nu stipulează scăderea pragului de la 20 la 10% pentru o minoritate naţională.

Deputatul PNL Florin Roman a menţionat: "Regret că UDMR consideră aniversarea Centenarului ca fiind o zi de doliu. Cred că toţi parlamentarii trebuie să ne cenzurăm atunci când vorbim de anumite luări de poziţii, atunci când vorbim de ţara în care trăim. (...) România este dată drept exemplu de bune practici în ceea ce înseamnă protecţia minorităţilor. (...) Vorbim de o propunere, de o încercare care nu poate deşi sfera Constituţiei României. (...) Procentul de 20% este în concordanţă cu prevederile articolului din Legea 22 pentru ratificarea Cartei europene. PNL va propune un raport de respingere a proiectului de lege şi cred că, împreună cu toţi românii din ţară şi din străinătate, indiferent de etnie, vom putea să ne bucuram de sărbătoarea Centenarului - cea mai mare sărbătoare a tuturor românilor".

Potrivit surse citate, în opinia sa, prezenţa constantă la guvernare a UDMR este cel mai bun exemplu de bune practici în ceea ce priveşte minorităţile naţionale, punct de vedere susţinut şi de liberalul Dan Vîlceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb