FMI crede că o piaţă financiară unică va stimula creşterea economică în UE

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 februarie 2007

Uniunea Europeană trebuie să integreze mai bine pieţele financiare pentru a accelera creşterea economică, a declarat, ieri, Michael Deppler, directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru spaţiul european. "Suntem îngrijoraţi în privinţa dezvoltării sistemului financiar în Europa, din punctul de vedere al întăririi eficienţei economiei europene", a declarat Deppler, cu ocazia unui seminar pentru domeniul bancar, organizat de Parlamentul European. Acesta a adăugat că "integrarea financiară în Europa este un element critic pentru a susţine creşterea".

Şeful FMI pentru spaţiul european a mai spus că fragmentarea pieţelor financiare europene este responsabilă în mare măsură pentru plafonarea creşterii productivităţii în zona euro la un ritm inferior celui din Statele Unite. Acesta a incriminat, mai ales, serviciile pentru populaţie ale băncilor şi pieţele de capital din Europa. "Este o problemă şi una care trebuie să fie abordată", a continuat Deppler, citat de NewsIn, care a afirmat că cel mai mare obstacol către o piaţă financiară integrată în Europa este reprezentat de multitudinea de sisteme de reglementare naţionale diferite, precum în cazul conturilor de economii.

"Existenţa unor reglementări naţionale specifice şi a sistemelor de taxare particulare, la nivel naţional, segmentează în mod deosebit piaţa de conturi de economii pe teritoriul Europei", a mai spus Deppler. Oficialul a apreciat că integrarea pieţelor financiare în Europa nu este suficientă pentru impulsionarea creşterii, însă este o condiţie necesară pentru aceasta.

UE a introdus 42 de măsuri pentru a crea o piaţă financiară unică, cu scopul de a uşura eforturile investitorilor de a achiziţiona şi vinde acţiuni şi obligaţiuni în toate cele 27 de state membre UE, însă executivul european a apreciat că se află abia la jumătatea drumului către o integrare completă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb