FMI: Unele bănci străine îşi vor majora expunerea pe România în următoarele luni

F. A.
Internaţional / 23 iulie 2010

Reprezentanţii FMI, CE, BNR şi cei ai principalelor 9 bănci străine prezente pe piaţa românească au decis joi, la Bruxelles, că întărirea poziţiei externe a României permite un grad de flexibilizare a angajamentelor privind expunerea instituţiilor de credit străine de până la 95% din nivelul atins la finele lunii martie 2009. Unele bănci au anunţat însă că intenţionează să-şi majoreze expunerea pe România în următoarele luni, odată cu revigorarea activităţii economice, se arată într-un comunicat comun al Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, transmite Hotnews.

În cadrul întâlnirii de la Bruxelles, băncile-mamă ale principalelor nouă instituţii de credit cu capital străin din România şi-au reafirmat sprijinul faţă de subsidiarele acestora din ţară.

"Aceste angajamente, coroborate cu pachetul multilateral de asistenţă financiară, vor susţine România în demersul acesteia de consolidare a încrederii investitorilor şi de revenire a economiei pe o traiectorie de creştere sustenabilă", se arată în comunicat.

FMI şi CE arată că băncile străine şi-au respectat în mare măsură angajamentele de menţinere a expunerii şi de furnizare a unor rezerve de capital astfel încât rata de adecvare pentru subsidiare să fie de peste 10%.

"La sfârşitul lunii iunie, expunerea băncilor-mamă faţă de România a fost, în general, menţinută în raport cu sfârşitul lunii martie 2009. Băncile-mamă au furnizat capital suplimentar în 2009 şi 2010, iar raportul de adecvare a capitalului al subsidiarelor a rămas de peste 10% pe întreaga perioadă a programului", se mai spune în comunicat.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb