Foametea a crescut alarmant în ultimii doi ani în America Centrală

A.P.
Internaţional / 24 februarie 2021

Foametea a crescut alarmant în ultimii doi ani în America Centrală

Numărul persoanelor care suferă de foame în El Salvador, Guatemala, Honduras şi Nicaragua a crescut de aproape patru ori în ultimii doi ani, pe fondul crizei economice care afectează America Centrală, a indicat Programul Alimentar Mondial (PAM), transmite dpa, citat de g4media.

Cele mai recente date prezentate de agenţia ONU au arătat că aproape 8 milioane de locuitori din cele patru ţări suferă de foame în acest an, după ce în 2018 numărul lor era de 2,2 milioane.

"Criza economică provocată de COVID-19 făcuse deja inaccesibile alimentele de pe rafturi pentru persoanele cele mai vulnerabile, atunci când uraganele gemene Eta şi Iota (care au devastat America Centrală în noiembrie, n.red.) i-au lovit suplimentar', a subliniat într-un comunicat Miguel Barreto, directorul general pentru America Latină şi Caraibe al PAM.

"Mâncăm puţina hrană pe care ne-o dau oamenii', a mărturisit Marina Rosado, de 70 de ani, care trăieşte, împreună cu fiul şi nepoţii ei, pe un bulevard din oraşul hondurian Lima, inundat anul trecut.

Furtunile care le-au distrus casa au fost ultima dintre loviturile care au împins familia şi mai puternic în foamete, a mai spus femeia, pe care restricţiile impuse din cauza pandemiei o împiedică să mai strângă deşeuri pe care să le vândă firmelor de reciclare.

Fenomenul de foamete este deosebit de grav în aşa-numitul "coridor uscat' care traversează America Centrală, unde schimbările climatice au exacerbat seceta în ultimii ani.

Conform PAM, 15% dintre persoanele chestionate de organizaţie în ianuarie au spus că fac planuri concrete de a emigra, un procent aproape dublu faţă de anul 2018.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb