Folosirea expertizei româneşti în proiecte industriale, IT şi comunicaţii, discutată de ministrul Comănescu cu directorul ONUDI

Adina Lateş
Politică / 16 martie 2016

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, l-a primit miercuri pe directorul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI), Li Yong.

"A fost reafirmată dorinţa părţilor de a duce mai departe tradiţia colaborării România-ONUDI, cu folosirea expertizei româneşti în cadrul unor proiecte din domeniul industrial, al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, energiei şi mediului", se arată într-un comunicat MAE remis redacţiei.

Conform sursei citate, mai bine de 70 de proiecte au fost implementate până în 2014 în România, totalizând peste 20 milioane de dolari, ca urmare a colaborării cu ONUDI care datează din 1969.

MAE arată că ministrul Lazăr Comănescu a subliniat rolul important pe care ONUDI îl are în implementarea la nivel global a Agendei 2030 şi a Obiectivelor privind Dezvoltarea Durabilă relaţionate la sfera sa de activitate - dezvoltarea industrială durabilă şi inclusivă.

Vizita la Bucureşti a înaltului oficial ONUDI are loc în contextul în care România este membru al Consiliului pentru dezvoltare industrială cu un mandat ce expiră la 31 decembrie 2017 şi deţine vicepreşedinţia Consiliului din partea grupului de state din Europa de Est.

În 1966, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 2152 (XXI) de constituire a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI) ca un organism autonom în cadrul Naţiunilor Unite, transformată într-o instituţie specializată în 1975. Organizaţia cuprinde 170 de state membre şi are sedii la Viena (sediul principal), Geneva, Bruxelles şi New York (birouri).

Fiind singura agenţie specializată în sistemul ONU cu mandatul de promovare a dezvoltării industriale durabile, ONUDI oferă o gamă largă de servicii către statele sale membre pentru a sprijini dezvoltarea industrială şi pentru a îmbunătăţi eficienţa economică şi ecologică. În principal, sprijinul acordat se îndreaptă către întreprinderi mici şi mijlocii.

Cea de a XV-a Conferinţă generală a ONUDI (Lima, 2-6 decembrie 2013) a stabilit direcţia actualei strategii a organizaţiei prin adoptarea unui document strategic ("Strategic Guidance Document").

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb