Fondul de Garantare a acordat IMM-urilor garanţii de 1,3 miliarde lei, la cinci luni

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 iunie 2012

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat în primele cinci luni 4.100 de garanţii pentru firme mici şi mijlocii, în valoare de 1,3 miliarde de lei, în creştere cu 63% faţă de perioada similară a anului trecut, şi 10.200 de garanţii pentru programul "Prima Casă".

Numărul beneficiarilor, IMM-uri, este în creştere cu 23% faţă de intervalul similar din 2011. Numărul de garanţii emise de Fond în acest an, pentru toţi beneficiarii, cu excepţia celor din "Prima Casă", a depăşit 4.750, în creştere cu 30% faţă de primele cinci luni ale anului 2011.

"Analiza comparativă a celor două perioade a identificat, de asemenea, continuarea trendului pozitiv înregistrat în accesarea garanţiilor aferente proiectelor finanţate din fonduri europene. Astfel, în primele cinci luni din 2012, 300 de IMM-uri au accesat garanţia Fondului în vederea implementării de astfel de proiecte, ceea ce reprezintă un număr de circa 3 ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut", se arată într-un comunicat al FNGCIMM, citat de Mediafax.

Un trend similar s-a înregistrat şi în cazul acordării de garanţii pentru derularea programelor guvernamentale, valoarea acestora atingând un nivel de peste 270 milioane lei, reprezentând o creştere de 2,3 ori faţă de perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, garanţii în cuantum de circa 230 milioane lei au fost accesate de primării şi consilii locale, în vederea implementării de proiecte cu o componentă de finanţare europeană nerambursabilă.

"Reluarea activităţii de garantare a IMM-urilor în cadrul programului Kogălniceanu, din luna martie, a însemnat deja susţinerea unui număr de circa 450 de firme, beneficiari de garanţii în cuantum de peste 35 milioane lei", se precizează în comunicat.

Programul "Prima Casă" a generat, în perioada analizată, aproximativ 10.200 de contracte de garantare, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la finele lunii iunie, FNGCIMM estimează că programul va ajunge la un total de peste 65.000 de beneficiari şi finanţări sus-ţinute care vor depăşi valoarea de 2,6 miliarde euro.

"Semnalăm, pe lângă dinamica pozitivă a rezultatelor înregistrate, şi o îmbunătăţire a calităţii portofoliului de garanţii. (...) De asemenea, în sensul îmbunătăţirii permanente a parteneriatului nostru cu IMM-urile, în câteva zile vom anunţa acordarea de noi facilităţi beneficiarilor de garanţii acordate de Fond, în interesul comun de stimulare a dezvoltării continue a mediului de afaceri din România", a declarat Aurel Şaramet, preşedintele Fondului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb