Fondul Proprietatea, din nou în litigiu cu ASF

OCTAVIAN RADU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 septembrie 2013

Fondul Proprietatea, din nou în litigiu cu ASF

FP a contestat avizele prin care Autoritatea a acceptat numai parţial modificările statutului, aprobate de acţionari în aprilie 2013

Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a rămas doar cu speranţa să se înţeleagă mai bine cu ASF decât cu CNVM, dorinţă pe care şi-a exprimat-o după Adunarea Generală din 25 aprilie 2013.

ASF asigură conştiincios continuitatea activităţii CNVM, astfel că cei de la FP au, acum, o senzaţie de "deja-vu".

FP a contestat, pe 12 septembrie, avizele parţiale date de ASF, în august, pentru modificările actului constitutiv votate în AGA din aprilie 2013 şi acuză Autoritatea că nu şi-a argumentat deloc deciziile.

Situaţia este la fel cu cea de după AGA din aprilie 2012.

FP a dat în judecată ASF pentru că predecesoarea sa - CNVM - a respins, la începutul anului, acordarea de comisioane suplimentare Franklin Templeton pentru urgentarea vânzării participaţiilor din portofoliu, aşa cum deciseseră acţionarii Fondului Proprietatea, pe 4 aprilie 2012.

Reprezentanţii Fondului au anunţat că au formulat o plângere prealabilă, pe 12 septembrie 2013, contra avizelor ASF din august, după ce nu au fost satisfăcuţi de argumentaţia oferită de Autoritate. "Vă rugăm să observaţi că nu există nicio argumentare privind modificările aduse de ASF Actului Constitutiv şi Contractului de Administrare a Investiţiilor", a transmis FP.

La AGA din aprilie 2013, fondul american de hedging, "Elliott" Associates, a făcut unele propuneri de modificare a statutului FP, ce au fost incluse pe ordinea de zi, astfel încât procedura de înlocuire a administratorului să fie mai clară în momentul în care mandatul acestuia va expira.

Acţionarii au aprobat propunerile Elliott, astfel încât mandatul administratorului nu va fi reînnoit automat, ci va fi supus votului în cadrul unei Adunări Generale ale Acţionarilor, organizate cu cel puţin şase luni înainte de expirarea mandatului. Mandatul Franklin Templeton va expira la sfârşitul lunii septembrie anul viitor.

Conform deciziei acţionarilor, Comitetul Reprezentanţilor va organiza o licitaţie internaţională prin care va face selecţia unui nou administrator.

Nu numai că ASF nu a avizat în totalitate deciziile acţionarilor FP, însă a venit şi cu sugestii, pentru actul constitutiv al Fondului, pe care Franklin Templeton ar trebui să le supună votului AGA în scurt timp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb