Fondul Proprietatea mai primeşte o lovitură "marca Sfîrăială"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 decembrie 2012

Fondul Proprietatea mai primeşte o lovitură "marca Sfîrăială"

Tribunalul a admis cererea avocatului Ioana Sfîrăială de radiere a înregistrării deciziei AGA prin care Franklin Templeton a fost numit administrator al FP

Fondul nu renunţă la luptă şi face recurs

Avocatul Ioana Sfîrăială a mai câştigat o luptă în războiul cu Fondul Proprietatea, instanţa fiindu-i favorabilă într-unul dintre cele 54 de procese.

Tribunalul Bucureşti a admis, ieri, cererea Ioanei Sfîrăială de radiere din Registrul Comerţului a înregistrării deciziilor AGA prin care Franklin Templeton a fost numit administrator al FP, potrivit unui comunicat transmis, ieri, de Fond.

Reprezentanţii Fondului mai arată că decizia instanţei nu este irevocabilă, astfel că a fost atacată cu recurs.

În comunicatul FP se precizează că în dosarul nr. 40330/3/2012, în 17 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a publicat pe programul informatic propriu (ECRIS) accesat direct la sediul Tribunalului Bucureşti o scurtă decizie anunţând că s-a pronunţat împotriva Fondului şi a hotărât să admită cererea Părţii litigante (n.r. Ioana Sfîrăială) de a radia înregistrările şi menţiunile făcute de Registrul Comerţului a Hotărârilor Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGA) nr. 1, 2, 8 şi 9 din 6 septembrie 2010. Este important de menţionat că hotărârea pronunţată de Tribunalul Bucureşti nu este irevocabilă.

Ioana Sfîrăială a constestat hotărârile AGA, prin care a fost schimbat sistemul de conducere al Fondului Proprietatea, de la directorat şi consiliu de supraveghere la administrator unic, Franklin Templeton, şi a fost ales un Comitet al Reprezentaţilor acţionarilor, pe motiv că proiectul de modificare a actului constitutiv al societăţii nu a fost publicat în termenul legal, cu 30 de zile înainte de AGA.

Fondul Proprietatea menţionează că versiunea actului constitutiv la care face referire decizia de luni instanţei nu este cea în vigoare în prezent, întrucât noi versiuni ale Actului Constitutiv au fost aprobate de către acţionarii Fondului cu o vastă majoritate în cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor ("AGA") din 29 noiembrie 2010, din 23 noiembrie 2011, din 4 aprilie 2012 şi din 23 noiembrie 2012.

Ioana Sfîrăială a contestat, începând din octombrie 2010, majoritatea deciziilor AGA, motivând că Franklin Templeton nu avea dreptul să le convoace, pentru că nu este adminis-tratorul Fondului.

Curtea de Apel Bucureşti a decis irevocabil, în luna octombrie, anularea unei hotărâri AGA a Fondului Proprietatea (FP) din septembrie 2010, prin care a fost modificat statutul, pentru ca ulterior compania Franklin Templeton să fie numită administrator al FP. Curtea a menţinut, astfel, decizia Tribunalului Bucureşti, din 21 decembrie 2011, care a constatat nulitatea absolută a hotărârilor AGA Fondului Proprietatea din data de 6 septembrie 2010.

Ulterior deciziei Curţii de Apel, Franklin Templeton a anunţat că va continua să administreze Fondului Proprietatea, în conformitate cu statutul actual, având în vedere că versiunea actului constitutiv la care face referire decizia instanţei nu este cea în vigoare în prezent.

Acţionarii Fondului Proprietatea au reconfirmat de mai multe ori deciziile AGA luate începând cu septembrie 2010, ba chiar Franklin Templeton a dorit să informeze că Manchester Securities, cel mai mare acţionar al Fondului, a formulat cereri de intervenţie în interesul Fondului în trei dosare cu Ioana Sfîrăială.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. ce o mana in lupta pe Sfaraiala? este posibil ca un singur actionar sa impiedice activitatea fondului in dauna celorlalti aproape 9400 de actionari?

    Inteleg ca si Sfaraiala este actionar la F.P.

    Oare nu isi da seama ca demersurile ei duc la diminuarea valorii propriilor actiuni?

    Singura explicatie este ca reprezinta avangarda unui grup de interese care ar despagubi-o si ar si recompensa-o in cazul in care fondul se va prabusi. 

    1. si de aceea pariaza pe SHORT. Vedeti ceva ilegal in aceasta chestiune. Poate moral. Dar cati spun despre Romania mea cea perfecta ca este locuita de brute, situata pe continentul african si are probleme. Este acest lucru ilegal ?

      Nu cred ca acesta este motivul .

      Cred ca mai degraba este nimfomana.

      La fiecare demers de acest fel in urma caruia actiunile FP scad in timp ce ale celorlalte 

      celorlalte cresc considerabil doamna primeste urari cu tenta sexuala de la toti actionarii. Cel putin de la mine si-a luat pt tot.neamu.

      daca primesc oferte sexuale de la toti actionari. Motivul ar fi ca a schimbat logoul initial si acum trebuie sa ma satisfac pe albastru infinit cu galbejeala chiar pe cuvantul proprietate, cu alte cuvinte poti sa faci CEVA pe aceasta forma de manifestare a spiritului democratic numit PROPERTY. Macar faceau si ei o adunare ca la BCR in care spuneau ca pe viitor orice schimbare in CORPOREIT LUKUL Firmei nu va trebui sa aiba acceptul marii adunari nationale. Iti propun sa cumperi actiuni pentru ca dupa ce vom procesa si castiga , maximal experienta bineinteles, noul slogan va fi : FIRST PRIME si vom administra fondul fara un subcontractor sa nu le vina ideea unor glumeti sa modifice modificarea in SUB PRIME :-(

      Da ar fi ilegal pariul pe short la BVB.

      Pentru ca FP este listat doar la BVB unde nu se poate paria pe SHORT. Oricum raspunsul dvs este putin incoerent.

      Sa aveti o zi buna! 

      ma menajati folosind cuvantul putin :-) (cu tz sa nu intram cumva in alte dandanale :-)) Intotdeauna trebuie sa fiti flexibil. De cand ati ajuns dvs. la concluzia dupa care ceea ce se intampla la BVB isi are obarsia la Bucuresti. Nu uitati ca exista si un team care se ocupa cu mingea de fotbal la Dortmund si se cheama tot BVB. Si acest BVB este listat la Frankfurt (Borussia Dortmund (BVB) Aktie [WKN: 549309 / ISIN: DE0005493092])Aktualul antrenor apare pe reclame stradale cu citate mai ceva precum marele Goethe. De ce ? Pentru ca este om dintr-o bucata. Exista si in tara imperfecta numita Romania asemenea personalitati, dar noi nu vrem sa le ascultam sau ele nu doresc sa se amestece in viata urbei :-( Cursul unei actiuni se poate prezice prin asa numita procedura behaviour visual analysis. Variabilele pe care le avem la indemana sunt mult mai mult decat suficiente pentru sti cum sa ne pozitionam intr-un an de acum inainte. Iar aceste ghidusii dintre doamna Sfaraiala si FT ajuta nespus pentru a intelege pe plan global strategia unui investor, a unui concern. Incepe de la urmaritul atent al bulbucilor din malaiul pus la foc pentru bulz si atenta observare a acestor bulbuci poate chiar inlocui ceainicul folosit pentru a ne spune cand e gata potiunea pentru five o clock. A le intelege nu este deloc complicat, totul este sa fim imuni la acest sentiment numit aroganta pe care foarte multi il imbraca atunci cand aleatoriul este confundat cu rezultatul obtinut in urma unei analize pe care ne-o inchipuim a fi conforma pronosticurilor noastre. Ce face unic ziarul Bursa? Nimic altceva ca toate aceste variabile le gasesti in format concis si selectat pentru cei care stiu sa interpreteze corect poemul Flori de Mucegai... Si dvs. o zi buna domnule Rubini si o noapte datatoare de speranta ca in a doua zi a guvernarii HMR (regim miere-lapte) vom fi si mai multi cei care citim BURSA si zambim mucaliti la tzurtzurii zgribuliti de frica veseliei noastre :-)

      Imi cer scuze am ramas fara acumulator.

      Pledoaria dvs este demna de o cauza mai buna . Eu ma plasez de partea baricadei care ma determina sa fiu subiectiv si nervos.Daca m-as fi aflat de partea cealalta , as fi considerat-o pe madam SF. o eroina.

      Dar asa nu pot decat sa o .... 

    Oare muierea asta nu se mai satura odata de scandal?

    Va incepe sa piarda din procese !

    Faptul ca a castigat acum este de fapt o infrangere pentru ca lucrurile se vor misca si asta in defavoarea doamnei sfaraiala. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb