FONDUL PROPRIETATEA: Măsurile fiscale propuse, o bombă cu ceas pentru economie

P.E.
Piaţa de Capital / 19 decembrie 2018

Johan Meyer

Johan Meyer

Fondul Proprietatea îşi exprimă îngrijorarea majoră cu privire la proiectul de Ordonanţă de urgenţă ("OUG") a Guvernului privind o serie de măsuri fiscale şi bugetare, publicată pe 18 decembrie 2018, de către Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit Fondului Proprietatea, Pilonul II de pensii private riscă să fie distrus, iar sustenabilitatea pensiilor viitoare să devină incertă. Această măsura specifică va avea un impact foarte grav asupra pieţei de capital locale, a cărei creştere a fost constant susţinută de către fondurile private de pensii în ultimii ani. Dacă va fi adoptată, măsura va întârzia pe o perioadă nedefinită promovarea României la statutul de piaţă emergentă, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Plafonarea preţului la gaze la 68 RON /MWh încalcă în mod flagrant legislaţia naţională în vigoare, cât şi obligaţiile asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene de a respecta principiile pieţei libere şi de a liberaliza piaţa gazelor naturale. Independenţa energetică a României va fi pusă în pericol, iar ţara s-ar putea afla în situaţia de a se baza pe surse externe de gaze naturale, la preţuri mai mari, asupra cărora Guvernul nu va avea niciun control, potrivit comunicatului.

Taxa de 3% pe cifră de afaceri a companiilor din sectorul energetic va conduce la insolvenţa multor asemenea companii şi concedieri în masă, iar siguranţa întregului sistem energetic din România va fi grav periclitată.

Comentând pe marginea proiectului de OUG, Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat: "Dacă vor fi adoptate, măsurile propuse vor avea implicaţii negative semnificative cu efect de domino asupra întregii economii, vor pune în pericol creşterea economică a ţării şi vor izola România de mediul de afaceri internaţional".

Fondul Proprietatea solicită Guvernul să ia în considerare consecinţele dezastruoase ale acestor măsuri şi să retragă întregul pachet de măsuri. Fondul Proprietatea recomandă ca orice propuneri viitoare să fie făcute după consultări adecvate şi transparente cu întregul mediu de afaceri şi partenerii sociali.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Avand in vedere ca ati fost infiintati prin hotarare a unui guvern si de ani de zile stati pe profitul societatilor din energie nu e frumos sa huliti mana care va hranit.In principiu sunt de acord ca se incalca atat deciziile europene si daca suntem tara UE trebuie sa le respectam,precum si legialatia nationala.Dar de ce, de ani de zile nu vorbiti nimic despre modul dezastruos in care a fost restructurat sectorul de productie al energiei electrice si termice, care practic a condus la insolventa/falimentul tuturor societatilor de productie a anergiei termice,de ce nu aratati ca suntem singura tara din UE si din lume, unde producatorii de energie electrica sunt organizati dupa resuse, de ce nu vorbiti nimic despre faptul ca pe piata energiei electrice nu este concurenta, de ce nu vorbiti nimic despre faptul ca nu eram pregatiti sa trecem la liberalizarea pretului gazului, de ce nu vorbiti nimic despre profiturile realizate prin tarifele aprobate de ANRE,de ce nu vorbiti nimic despre faptul ca nu sau realizat investitiile din contractele de privatizare ca sa se realizeze proifituri cat mai mari si multe altele.Pe de alta parte de ce sa vorbiti ca sarcina sacietatii dvs este sa participe la profit si cam atat.

    1. Pentru ca nu il interes3aza.....decat comisionul din administrare...8

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb