Fondul Proprietatea - pierdere de 5,8 milioane lei, în primul trimestru din 2024

A.F.
Piaţa de Capital / 15 mai

Fondul Proprietatea - pierdere de 5,8 milioane lei, în primul trimestru din 2024

Fondul Proprietatea ("Fondul") a publicat astăzi rezultatele financiare preliminare pentru trimestrul I al anului 2024. Activele lichide ale Fondului în perioada T1 2024 au inclus conturi curente şi depozite la bănci. Toate instrumentele au fost denominate în lei şi au avut maturităţi de până la un an. Fondul a înregistrat o pierdere de 5,8 milioane de lei, în trimestrul I, faţă de o pierdere de 11,5 milioane de lei, în perioada similară din 2023, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Cele mai importante intrări de numerar în T1 2024 sunt aferente sumelor încasate în urma vânzării întregii participaţii în Engie România SA (432,6 milioane lei) precum şi sumelor aferente dobânzilor colectate (8,5 milioane lei), iar cele mai mari ieşiri de numerar sunt aferente dividendelor plătite (68,8 milioane lei) şi plăţilor de impozit reţinut la sursă (44,7 milioane lei).

Scăderea netă a participaţiilor de 8,4 milioane lei în T1 2024 a fost generată în principal de scăderea preţului acţiunilor Alro SA.

La 31 martie 2024, datoriile faţă de acţionari reprezintă dividende datorate acţionarilor, dintre care cele mai semnificative sume sunt aferente distribuţiei speciale de dividende din 29 septembrie 2023 (398,8 milioane lei).

Veniturile operaţionale cuprind în principal veniturile brute din dividende, modificările de valoare justă aferente instrumentelor la valoare justă prin profit sau pierdere, veniturile din dobânzi şi câştigurile/ pierderile nete realizate din tranzacţiile cu instrumente financiare. Modificările de valoare justă a participaţiilor Fondului sunt recunoscute prin profit şi pierdere. Veniturile operaţionale sunt influenţate de performanţa companiilor din portofoliu şi de deciziile acestora privind distribuţia de dividende, de modificările preţului acţiunilor aferente companiilor listate precum şi de performanţa pieţei monetare.

Pierderile aferente participaţiilor la valoare justă prin profit sau pierdere în T1 2024 au fost generate în principal de scăderea preţului pe BVB al acţiunilor Alro SA (impact 8,4 milioane lei).

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. cu cat a crescut actiunea dupa anunt?

    1. a crescut cu -1.24 :)

    fanii acestei companii care a vandut snp si snn la preturi derizorii?

    1. Nu e companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb