Fost primar din comuna Olt, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Andrei Stan
Anticorupţie / 7 decembrie 2015

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpaţi, printre care şi fostul primar primar al localităţii Grojdibodu, judeţul Olt, Tudorel Niţulescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

De asemenea, procurorii acuză şi firma S.C. Marcel & Marian Trans S.R.L. de complicitate la abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "În perioada 2008 - 2012, inculpatul Niţulescu Tudorel, în calitate de primar al localităţii Grojdibodu, jud. Olt, beneficiind de ajutorul inculpatului Buruntia Marian, administrator al S.C. Marcus Impex S.R.L. şi SC Marcel & Marian Trans SRL, a încheiat 9 contracte de lucrări cu aceste societăţi, cu nerespectarea dispoziţiilor OUG 34/2006, în sensul fracţionării nejustificate a lucrărilor de modernizare la drumul comunal 37 şi a acceptat la plată decontarea unor lucrări neexecutate de firmele prestatoare, pe baza unor situaţii de lucrări şi a unor procese-verbale de recepţie ce nu reflectau realitatea.

În acelaşi context, inculpatul Sima Gigi, în calitate de diriginte de şantier, nu a verificat realitatea lucrărilor menţionate în procesele verbale de recepţie, facilitând decontarea unor lucrări neefectuate sau efectuate necorespunzător din punct de vedere calitativ, de către inculpatul Niţulescu Tudorel".

Procurorii mai susţin că: "Prin săvârşirea infracţiunilor descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu comunei Grojdibodu, judeţul Olt, în cuantum de 613.908,54 lei (fără T.V.A.) reprezentând lucrări neefectuate şi, în consecinţă, un folos necuvenit în favoarea S.C. Marcus Impex S.R.L. în cuantum de 371.046,32 lei (fără T.V.A.) şi în favoarea S.C. Marcel & Marian Trans S.R.L. în cuantum de 242.862,22 lei (fără T.V.A.)".

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile deţinute de inculpaţii Niţulescu Tudorel, Burunţia Marian, Sima Gigi şi S.C. Marcel & Marian Trans S.R.L..

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, cu propunerea de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb