Fostul deputat Gabriel Bivolaru a reintrat în conflict cu justiţia

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 6 august 2013

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost reţinut, ieri, de procurorii constănţeni, alături de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani. Gabriel Bivolaru şi celelalte persoane suspectate în acest caz au fost prinşi de poliţiştii din Constanţa în noaptea de duminică spre luni, în urma unui flagrant, pentru oprirea lor oamenii legii trăgând mai multe focuri de armă.

Firma pe care fostul deputat Gabriel Bivolaru, reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, ar fi folosit-o în afacerile cu ţiţei este deţinută de două companii offshore, cu sediul în Cipru, reprezentate de soţia şi de fiica acestuia, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Sursele au spus că Gabriel Bivolaru controlează o societate comercială cu sediul în Năvodari, specializată în obţinerea unor produse intermediare prin prelucrarea ţiţeiului. Potrivit datelor înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, societatea figurează ca fiind în funcţiune, dar sub "urmărire penală". Surse din rândul anchetatorilor au declarat că societatea controlată de Bivolaru ar fi fost implicată în comerţ cu combustibili contrafăcuţi. Potrivit aceloraşi surse, în noaptea de vineri spre sâmbătă au fost prinşi nouă membri ai reţelei, iar ulterior, anchetatorii au făcut mai multe percheziţii la adrese din Constanţa şi Năvodari, acolo unde fostul deputat deţine o societate comercială prin intermediul căreia ar fi fost vândut unor rafinării combustibilul sustras, fără ca aceste tranzacţii să fie înregistrate în evidenţele fiscale. Într-un comunicat, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa spun că în urma unor descinderi făcute la Năvodari au fost depistate şase persoane şi trei autotrenuri, dintre care unul era încărcat cu 27 de tone de ţiţei, iar în urma acţiunii două persoane au fost duse pentru audieri la sediul Parchetului Tribunalului Constanţa. De asemenea, într-o zonă aflată între DN 22C şi localitatea Nisipari a fost depistată o instalaţie artizanală prin care era sustras combustibil, iar în apropiere de localitatea Cumpăna, în zona Autostrăzii A4, în urma decopertării conductelor de transport produse petroliere au fost descoperite alte două instalaţii, acestea fiind racordate la conducta Conpet. Ambele instalaţii intrau într-o conductă de azbociment cu diametrul de 120 de centimetri. În zona respectivă nu s-au înregistrat pierderi de ţiţei şi nu a fost poluat solul. Jandarmii mai spun că pe timpul acţiunii au fost luate şi măsuri de blocare a unor posibile trasee de retragere a unor autovehicule în care s-ar fi putut afla persoane suspectate de furturi de combustibil din judeţul Constanţa.

În 1 aprilie 2004, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost încarcerat, ca urmare a sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Acuzaţiile aduse au fost de fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, Bivolaru a fost ajutat de Mona de Freitas şi pe Paula Monica Plazzotta (administrator de cont pentru cele zece firme), acestea fugind din România la scurt timp după ce anchetatorii au început cercetările în acest caz. În 26 februarie 2007, Gabriel Bivolaru a părăsit arestul, fiind eliberat condiţionat ca urmare a deciziei Tribunalului Argeş, care a considerat că timpul pe care acesta l-a petrecut în închisoare a fost suficient pentru reeducare, scopul pedepsei a fost atins, iar recompensele primite ilegal de fostul deputat nu-i pot fi imputate. În martie 2007, fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost convocat la Parchetul instanţei supreme, pentru a fi audiat ca martor în dosarul deschis ca urmare a plângerii fostului premier împotriva anchetatorilor anticorupţie, pe care i-a acuzat de abuz în modul de soluţionare a cazului Zambaccian. De asemenea, numele lui Gabriel Bivolaru a fost legat şi de dosarul privind traficarea unor brăţări dacice sustrase în 2001 din situl arheologic Sarmizegetusa Regia. În acest dosar, în care au mai fost vizaţi Adrian Năstase, Ioan Talpeş, Dan Iosif şi Sergiu Nicolaescu, au fost făcute verificări privind eventuala implicare a acestora în traficarea brăţărilor dacice. În iunie 2007, procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în acest caz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb