Fostul preşedinte al Israelului Shimon Peres a încetat din viaţă

Laura Boico
Internaţional / 28 septembrie 2016

Shimon Peres (Sursă foto: Wikipedia)

Shimon Peres (Sursă foto: Wikipedia)

Actualizare 16:21 Liviu Dragnea: "Shimon Peres şi-a dedicat viaţa poporului său şi promovării păcii în Orientul Mijlociu şi în lume"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Shimon Peres şi-a dedicat viaţa poporului său şi promovării păcii în Orientul Mijlociu şi în lume, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

"Sunt profund îndurerat de vestea că Shimon Peres a încetat din viaţă. Lider al Partidului Muncii din Israel, apoi premier şi preşedinte al Israelului, şi-a dedicat viaţa poporului său şi promovării păcii în Orientul Mijlociu şi în lume. Shimon Peres a fost un om energic şi vizionar, apreciat în întreaga lume. Născut în Polonia, a fost un prieten al est-europenilor şi, în particular, al românilor. În numele Partidului Social Democrat, transmit condoleanţe poporului israelian şi familiei îndoliate", se arată în sursa citată.

(M.I.)

-------

Actualizare 14:59 MAE: "Exemplul lui Shimon Peres de militant neabătut pentru pace va inspira generaţiile viitoare de lideri ai lumii"

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă convingerea că moştenirea lui Shimon Peres va dăinui şi că exemplul său de militant neabătut pentru pace va inspira generaţiile viitoare de lideri ai lumii, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

"Cu dispariţia lui Shimon Peres, întreaga lume pierde nu numai un laureat al Premiului Nobel, ci şi o personalitate politică de prim rang a scenei internaţionale, a cărui întreagă viaţă a fost ghidată de convingerea că pacea poate fi obţinută prin toleranţă şi reconciliere. Avocat al coexistenţei în armonie a popoarelor din Orientul Mijlociu, preşedintele Shimon Peres şi-a dedicat activitatea politică idealului de pace şi stabilitate şi a contribuit în mod vizionar la edificarea Statului Israel puternic şi democratic", se arată în comunicat.

De asemenea, MAE consideră că ţara noastră pierde un "mare şi devotat prieten".

"România pierde, la rândul său, un mare şi devotat prieten, primul preşedinte israelian care a vizitat ţara noastră, în anul 2010, prilej cu care a reafirmat interesul pentru consolidarea relaţiilor speciale care unesc durabil România şi Statul Israel", se mai arată în sursa citată.

(M.I.)

---------

Actualizare 14:25 Cioloş: Shimon Peres - un mare conducător al lumii, ultimul părinte fondator al Statului Israel şi promotor al păcii

Premierul Dacian Cioloş a transmis astăzi omologului israelian Benjamin Netanyahu un mesaj de condoleanţe la moartea fostului preşedinte Shimon Peres.

"Am aflat cu profundă durere şi emoţie despre trecerea în nefiinţă a preşedintelui Shimon Peres, ultimul părinte fondator al Statului Israel şi promotor al păcii, recunoscut pe plan internaţional. În aceste momente de tristeţe profundă, aş dori să transmit, în numele Guvernului român şi al meu, condoleanţe şi regrete sincere", se arată în mesajul premierului român.

Cioloş mai afirmă că preşedintele Shimon Peres "a fost un mare conducător al lumii, ghidat de angajamentul său ferm şi de luptă pentru coexistenţa paşnică a popoarelor din Orientul Mijlociu, eforturi care i-au fost recunoscute prin câştigarea Premiului Nobel pentru Pace".

"O personalitate emblematică, preşedintele Peres, a avut, de asemenea, o contribuţie de seamă la complexa restructurare economică a ţării sale. În acest moment de adâncă tristeţe, românii se alătură poporului israelian în doliul lor, omagiind un mare prieten al României, care a dedicat timp şi energie consolidării relaţiilor româno-israeliene", mai spune Dacian Cioloş.

(L.B.)

--------

Actualizare 11:10 Preşedintele Iohannis va participa vineri la funeraliile lui Shimon Peres

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis astăzi omologului său israelian, Reuven Rivlin, un mesaj de condoleanţe în urma trecerii în nefiinţă a lui Shimon Peres, afirmând că acesta a fost un lider cu adevărat vizionar, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

"Shimon Peres va rămâne în amintirea noastră şi a întregii umanităţi ca una dintre personalităţile lumii pentru care nu există comparaţii, un lider cu adevărat vizionar, prin întreaga sa activitate politică de prim-ministru şi preşedinte al Israelului, părinte fondator al statului Israel, luptător neobosit pentru o soluţie durabilă în Procesul de Pace din Orientul Mijlociu şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A fost un adevărat om de stat, pentru care pacea a reprezentat mereu o cale de urmat, cu o profundă încredere în umanitate şi progres. În România, ne vom aminti mereu de prietenia sa sinceră şi profundă faţă de poporul român, Shimon Peres fiind primul preşedinte israelian care a vizitat ţara noastră în anul 2010", se arată în mesajul preşedintelui Iohannis.

Conform sursei citate, Klaus Iohannis va participa vineri la funeraliile fostului preşedinte al Statului Israel Shimon Peres.

(L.B.)

----------

Fostul preşedinte al Israelului Shimon Peres, laureat la Premiului Nobel pentru Pace a murit astăzi la Tel Aviv la vârsta de 93 de ani, a informat agenţia oficială de presă a guvernului israelian, preluată de Reuters.

Shimon Peres a fost internat în spital în ultimele două săptămâni în urma unui accident vascular cerebral, însă starea lui s-a înrăutăţit brusc marţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb