Fostul secretar de stat Corina Popescu, în Directoratul "Transelectrica"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 martie 2017

Fostul secretar de stat Corina Popescu, în Directoratul "Transelectrica"

Corina Popescu, fost secretar de stat din Ministerul Energiei, a fost numită în funcţia de membru al Directoratului Transelectrica, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

"Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează acţionarii şi investitorii că, în baza unui proces de selecţie în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Supraveghere, în şedinţa din 29 martie 2017, a numit în funcţia de membru al Directoratului pe doamna Georgeta - Corina Popescu", potrivit raportului.

Conform reprezentanţilor companiei, doamna Popescu a fost selectată, în urma unei proceduri demarată în a doua parte a anului 2016, prin intermediul unui expert independent.

Mandatul se acordă pentru perioada rămasă din durata de valabilitate a mandatului predecesorului său, respectiv până la data de 16 septembrie 2017.

"La această dată, componenţa Directoratului CNTEE Transelectrica SA este: Ion - Toni Teau - Director General Executiv, Preşedinte al Directoratului, Constantin Văduva - Membru al Directoratului, Octavian Lohan - Membru al Directoratului, Mircea - Toma Modran - Membru al Directoratului", conform companiei.

Transelectrica a anunţat, recent, că Ion-Toni Teau renunţă la mandatul de membru şi preşedinte al Directoratului începând cu data de 26 aprilie 2017.

Unele voci ridică acum problema compatibilităţii dintre funcţiile deţinute de Corina Popescu, respectiv cea din Directoratul Transelectrica şi cea din Consiliul de Administraţie al Electrica. Potrivit acestora, practicile europene spun că reprezentanţii operatorului de transport nu trebuie să fie în nici o altă companie din domeniu.

Referitor la această situaţie, reprezentanţii companiei ne-au transmis: "Numirea doamnei Georgeta - Corina Popescu va deveni efectivă începând cu data semnării în faţa notarului public a declaraţiei de acceptare a mandatului de membru al Directoratului CNTEE Transelectrica SA. Acceptarea mandatului de membru al Directoratului CNTEE Transelectrica SA se va face cu respectarea condiţiilor legale şi a Actului Constitutiv al companiei".

Corina Popescu a preluat funcţia de secretar de stat în Ministerul Energiei în decembrie 2015 şi a făcut parte din Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş, fiind eliberată din funcţie de premierul Grindeanu, în luna februarie.

"Transelectrica" administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 58,69% din acţiuni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb