Fostul şef al ANAF Şerban Pop şi Alina Bica, reţinuţi de DNA

A.C.
Anticorupţie / 1 septembrie 2015

Fostul şef al ANAF Şerban Pop şi Alina Bica, reţinuţi de DNA

Aceştia au primit mită pentru a clasa un dosar în care este implicat Horia Simu

Actualizare 16:35 Horia Simu a fost adus la DNA

Omul de afaceri Horia Simu a fost adus astăzi la sediul DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că i-ar fi mituit pe fostul şef al ANAF, Şerban Pop, şi pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, transmit surse din presă.

Simu a fost adus în cătuşe la DNA, el fiind arestat în alt dosar, cel al retrocedărilor ilegale de la ANRP.

(S.A.)

-----------

Actualizare 13:00

Şerban Pop, fost şef al ANAF, şi Alina Mihaela Bica, fost procuror şef DIICOT, au fost reţinuţi de DNA pentru dare de mită respectiv luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu, arată un comunicat emis de procurorii anticorupţie.

În cauză, Direcţia Naţională Anticorupţie desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de omul de afaceri Horia Simu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În ordonanţele întocmite de procurori se arată că, în cauză, există date şi probe potrivit cărora:

"În cursul anului 2014, inculpatul Pop Şerban a primit de la suspectul Simu Horia, om de afaceri, suma totală de aproximativ 230.000 euro (constând în două contracte de asistenţă juridică încheiate cu firmele acestuia din urmă şi suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în scopul soluţionării unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban.

Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de suspectul Simu Horia în tranşe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus.

În schimbul banilor primiţi, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a determinat înlocuirea procurorului de caz şi a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale a acţionat fără vinovăţie), în scopul pronunţării unei soluţii de clasare în cauza în care se desfăşurau acte de urmărire penală faţă de suspectul Simu Horia, lucru care s-a şi întâmplat ulterior".

Mâine, Pop şi Bica vor fi prezentaţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

(A.C.)

------------

Fostul şef al ANAF Şerban Pop a fost reţinut azi de DNA, pentru 24 de ore, într-un dosar de corupţie în care este audiată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, transmit surse din presă.

Potrivit unor surse judiciare, Pop este acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Şerban Pop a fost audiat de procurori, după care a fost scos din sediul DNA cu cătuşe la mâini şi urcat într-o maşină a poliţiei.

Şi Alina Bica este audiată la DNA în calitate de suspect, într-o cauză care are ca obiect o infracţiune de luare de mită pentru soluţionarea unui dosar la DIICOT în care este implicat omul de afaceri Horia Simu, mai arată sursele din presă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mai devreme sau mai tarziu, toate ,,tariile "

    gen Horia Simu se vor inmuia la DNA 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb