Actualizare 12:30 Cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă în cazul Doinei Tudor a ajuns la Senat
Solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Doina Tudor, acuzată de complicitate la luare de mită, a ajuns vineri la Senat, transmit surse din presă.
Biroul permanent al acestei Camere urmează să discute luni această cerere a DNA.
Biroul permanent al Senatului va înainta cererea Justiţiei Comisiei juridice în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.
(I.D.)
-----
Actualizare 10:17 PÎCCJ: Solicitarea DNA de urmărire penală a senatoarei Doina Tudor, trimisă ministrului Justiţiei
Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatoarei Doina Tudor, cercetată într-un dosar de corupţie, a fost trimisă ministrului Justiţiei, a anunţat vineri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precizează într-un comunicat al PÎCCJ transmis redacţiei.
"Prim-adjunctul procurorului general (...) a transmis ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Tudor Doina Anca sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la infracţiunea de luare de mită. Faptele reţinute în sarcina acesteia formează obiectul unui dosar al DNA", se mai arată în comunicatul citat.
Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut joi sesizarea Senatului pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatoarei Doina Tudor, acuzată de complicitate la luare de mită.
Ea este anchetată în dosarul în care fostul său soţ, Daniel George Tudor, la data faptei preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a fost reţinut pentru luare de mită.
(I.D.)
-----
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reţinut, ieri, pe fostul vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, George Daniel Tudor, pentru luare de mită, potrivit unui comunicat.
De asemenea, s-a pus în mişcare urmărirea penală a lui Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influenţă şi "efectuarea în continuare" a urmăririi penale a senatorului PNL Anca Doina Tudor, pentru complicitate la trafic de influenţă.
"În perioada martie - mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunţător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri", se spune în comunicatul DNA.
Suma de bani amintită mai sus a fost remisă lui Tudor în trei tranşe de câte 100.000 euro," o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani".
"De precizat este faptul că iniţial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3 milioane de euro", spune DNA.
"În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii", precizează DNA.
George Tudor Daniel urmează să fie dus la ÎCCJ cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.
Şi Ovidiu Marian urmează să fie dus la ÎCCJ cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
Tudor Daniel George este suspectat că a primit bani pentru a măslui rezultatele unui control la Carpatica Asigurări, au declarat surse judiciare, citate de Mediafax.
Daniel Tudor a demisionat în octombrie 2013 din funcţia de vicepreşedinte al ASF, invocând motive personale şi incompatibilitatea între membrii Consiliului ASF şi membrii Parlamentului României, după ce soţia sa a fost aleasă parlamentar. Fostul vicepreşedinte ASF mai are un dosar penal încă din 2014, atunci când procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Daniel George Tudor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii au arătat că există indicii temeinice potrivit cărora, în perioada mai - iunie 2013, inculpaţii Carabulea Ilie, Mîrzac Marian, Mustăţea Radu, împreună cu alte persoane, au constituit o asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Prin iniţierea, respectiv, constituirea acestui grup infracţional, Carabulea Ilie şi Mîrzac Marian au reuşit, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) asupra activităţii societăţii de asigurări respective, astfel încât să nu reiasă deficienţe grave. Gruparea a fost sprijinită de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea şi Tudor Daniel - George, funcţionari cu atribuţii de conducere şi execuţie în cadrul A.S.F. În perioada martie - aprilie 2013, Tudor Daniel - George, calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a ignorat concluziile unui raport de control întocmit de către funcţionarii A.S.F, care evidenţia deficienţe grave la societatea de asigurări deţinută şi controlată indirect de Carabulea Ilie.
1. VOX POPULİ !
(mesaj trimis de anonim în data de 19.02.2016, 11:40)
CÂŢİ BANİ SUNT ÎN 300000 EUROÍ ???
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2016, 13:59)
Urmeaza Ursache pentru tot ce a primit de la SIF2!!!!