FOTBAL ŞI BANI Alertă la Budapesta, rivalitate sportivă cu imigranţi la mijloc

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 1 septembrie 2015

Alertă la Budapesta, rivalitate sportivă cu imigranţi la mijloc
  • document ataşat Clasament
    apasă aici pentru a descărca.

    Partida dintre echipa naţională a ţării noastre şi reprezentativa similară a Ungariei, care se va disputa vineri, poate fi decisivă pentru soarta calificării la Euro 2016. O victorie a tricolorilor asigură în proporţie de 99% prezenţa acestora la turneul final, trimiţând gazdele spre dubla de baraj, în schimb un succes al Ungariei ar complica foarte mult situaţia în clasament, trei echipe (România, Irlanda de Nord şi Ungaria) urmând să se lupte până la final pentru primele locuri. Dincolo de calculele calificării, orice meci cu Ungaria are o încărcătură emoţională specială, ambele tabere vizând de fiecare dată victoria. Partida se va disputa cu casa închisă, toate biletele (23.000) s-au epuizat în doar 3 zile de la momentul punerii lor în vânzare. Reprezentativa ţării noastre va fi încurajată de o galerie consistentă, 1.100 de bilete a primit FRF de la omologii maghiari, dar se estimează că alţi peste 1500 de suporteri se vor deplasa la Budapesta, încercând să rezolve problema tichetelor de intrare la faţa locului. Autorităţile locale sunt în stare de alertă, mai ales că în acest moment în Budapesta se află un număr mare de imigranţi veniţi din Africa şi Orientul Mijlociu, existând temerea ca aceştia să nu cadă la mijloc între galeriile celor două ţări. Câteva sute de imigranţi locuiesc temporar în gara Keleti din Budapesta, aceştia fiind cei mai expuşi.

    Revenind la partea sportivă, pentru dubla cu Ungaria şi Grecia, selecţionerul Anghel Iordănescu a convocat un lot în care jucătorii din Liga 1 sunt în minoritate: portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu); fundaşi: Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (Napoli), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogorets), Dorin Goian (Asteras), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Paul Papp (FC Steaua Bucureşti); mijlocaşi: Andrei Prepeliţă (Ludogorets), Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa, Alexandru Chipciu (ambii FC Steaua Bucureşti); atacanţi: Florin Andone (Cordoba), Claudiu Keşeru (Ludogorets), Denis Alibec, Constantin Budescu (ambii Astra Giurgiu). Selecţionerul Anghel Iordănescu este foarte îngrijorat de faptul că aria de selecţie este tot mai restrânsă şi că avem foarte puţini fotbalişti care evoluează la echipe de top din campionatele puternice: "Cele două jocuri cu Ungaria şi Grecia sunt cele mai importante meciuri pe care le avem programate anul acesta, din perspectiva locului în clasament şi a ceea ce dorim pentru viitor. Am avut săptămâni grele, faţă de ultimul joc, cel cu Irlanda de Nord, din lotul echipei naţionale lipsesc nouă jucători importanţi. Problemele cu care ne confruntăm în a face selecţia sunt foarte mari, echipele noastre nu traversează o perioadă foarte bună, a se vedea contraperformanţa din cupele europene. Clasamentul FIFA nu reflectă situaţia fotbalului nostru, avem echipe în insolvenţă, jucătorii din Liga 1 sunt neplătiţi cu lunile, jucătorii care evoluează în străinătate au situaţii delicate, la un moment dat nouă jucători aflaţi în vizorul echipei naţionale nu aveau contracte semnate, se pregăteau singuri. Din păcate, avem foarte puţini jucători care evoluează la echipe importante. Cu ani în urmă aveam jucători titulari la echipe mari, acum avem rezerve la echipe mici. Nici competiţia internă nu ne ajută, puţini fotbalişti arată că pot face faţă exigenţelor echipei naţionale. Cu toate acestea, eu am încredere în jucătorii selecţionaţi, echipa naţională trebuie să se califice la Campionatul European. Presiunea primului meci este foarte mare, rivalitatea dintre cele două echipe este imensă, dar putem face faţă".

    Pentru Federaţia Română de Fotbal, calificarea la Campionatul European ar reprezenta o şansă uriaşă să rezolve toate "grijile" financiare. Rezultatele bune din aceste preliminarii şi locul ocupat de reprezentativa noastră în clasamentul FIFA au atras mai mulţi sponsori, în ultimul an federaţia semnând cinci contracte, iar un al şaselea va fi parafat în perioada imediat următoare. Acum FRF are contracte care îi aduc 3.700.000 de euro pe an, o cifră de 4 ori mai mare decât ceea ce obţinea federaţia în urmă cu doi ani.

    Au rămas de disputat:

    Feroe - Irlanda de Nord, Grecia - Finlanda, Ungaria - România (4 septembrie 2015); Finlanda - Feroe, Irlanda de Nord - Ungaria, România - Grecia (7 septembrie 2015); Ungaria - Feroe, Irlanda de Nord - Grecia, România - Finlanda (8 octombrie 2015); Feroe - România, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria (11 octombrie 2015).

    Comanda carte
    veolia.ro
    Apanova
    rpia.ro
    danescu.ro
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Oct. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9724
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
    Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    cnipmmr.ro
    thediplomat.ro
    hipo.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb